Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mister Luzer

Autor povijesnog debakla Engleza protiv Hrvatske opet se osramotio

Bivši engleski izbornik nije uspio u onome što se podrazumijevalo prije nekoliko tjedana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Steve McClaren prokockao je ono što je izgledalo nemoguće propustiti - Derby County je u zadnja tri kola Championshipa uzeo dva od devet mogućih bodova i ostali su bez play-offa za Premierligu.

Katastrofalnim finišom sezone Derby County je ispustio mjesto u doigravanju, u kojem sudjeluju klubovi plasirani od trećeg do šestog mjesta Championshipa. Završili su na osmoj poziciji iako su uoči posljednjeg kola imali sve u svojim rukama.

Naime, Derby je u zadnjoj prvenstvenoj rundi na svom Pride Parku ugostio Reading, koji nije imao nikakvog rezultatskog imperativa budući da je već ranije osigurao ostanak u Championshipu.

Nokaut koji se rijetko viđa

McClaren je svoje igrače cijeli tjedan pripremao s mišlju kako im treba pobjeda, ali rasplet događaja u ranoposlijednevnoj utakmici (poraz Ipswicha u Blackburnu) značio je da je Derbyu dostatan i bod. Međutim, uslijedio je nokaut - primili su tri gola, a nisu uspjeli zabiti niti iz jedanaesterca.

Prije nešto manje od godinu dana Derby je u finalu doigravanja u utakmici teškoj više od 100 milijuna funti poražen od Queens Park Rangersa. Navijači su priželjkivali da će nakon takvog nesretnog raspleta ove sezone uspjeti izboriti povratak u Premierligu u kojoj nisu bili od 2007./2008., ali ostali su razočarani i sada traže odlazak McClarena.

Newcastle ga zove upomoć

Da stvar bude luđa, želje bi im se mogle ispuniti, ali ne zbog toga jer je McClarenu proradila savjest. Uslijed serije koja ih je spustila na 15. poziciju Premierlige, Newcastle United McClarena vidi kao glavnog kandidata za novog menadžera. Još uvijek je trener Svraka John Carver, ali njemu su dani odbrojeni...

Podsjećamo, McClaren je bio izbornik engleske reprezentaciju koju je Hrvatska pod vodstvom Slavena Bilića na Wembleyu senzacionalno pobijedila i ostavila bez plasmana na Euro u Austriji i Švicarskoj. Trenirao je nakon toga Twente (osvojio naslov prvaka Nizozemske 2010.) poslije kojeg je redao neuspjehe s Wolfsburgom, Nottinghamom, opet Twenteom i QPR-om.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider