Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Uveo bih jedan turnir..."

Radikalni prijedlog kontroverznog gazde: Ovo bi zauvijek moglo promijeniti europski nogomet

Alfa i omega Napolija ponovno se oglasio po pitanju budućnosti europskog klupskog nogometa.

Aurelio De Laurentiis (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svako malo se Aurelio De Laurentiis oglasi vezano za budućnost europskog klupskog nogometa, imitirajući zabrinutnost za smjer kojim idu natjecanja pod okriljem UEFA-e.

U pozadini cijele priče stoji, naravno, novac. Kontroverzni vlasnik i predsjednik Napolija ne prestaje tražiti načine kako da oni standardni sudionici Lige prvaka, među kojima je i njegov klub, od svog prisustvovanja u eliti izvuku što više.

O navijačima: "Volovi su već počeli napuštati štale"

Povod za njegov najnoviji istup bio je prijedlog Juventusova predsjednika Andree Agnellija da se europski nogomet podijeli na rangove natjecanja s ispadanjima i promocijom.

"Agnelli je pametan čovjek, ne vjerujem da planira takvo što jer bi to omalovažalo ostatak europskog nogometa. To bi u uvodnoj fazi možda donijelo nekakav efekt, ali bi dugoročno otjeralo dobar dio navijača iz svijeta nogometa. Volovi su već počeli napuštati štale", u svom je stilu komentirao De Laurentiis.

"Liga prvaka i Europska liga su zastarjele"

I nastavio:

"Moramo ukinuti Ligu prvaka i Europsku ligu. Sve je postalo zastarjelo, često igramo sa istim sparing-partnerima. I igramo premalo. Da bismo uživali, moramo češće gledati Barcelonu, Manchester City ili Tottenham."

Evo što je u razgovoru za Corriere della Sera konkretno predložio:

"Uveo bih jedan turnir u kojem bi sudjelovalo 80 klubova. Najboljih sedam iz Italije, Francuske, Engleske, Njemačke i Španjolske plus četiri prva iz Portugala, Nizozemske i Belgije. Podijelio bih klubove u četiri grupe po 20, u svakoj grupi bi se igralo 11 utakmica, a ždrijebom bih odredio tko bi kome bio domaćin. Utakmice bi se igrale utorkom, srijedom i četvrtkom i turnir bi se zvao Europski kup. Pet posto od prihoda dao bih UEFA-i."

De Laurentiis je svoje rekao. Bez obzira na to što je teško povjerovati da bi UEFA išla ukidati svoju zlatnu koku Ligu prvaka, prijedlog talijanskog filmaša u najmanju je ruku neobičan i već je izazvao dosta komentara.

Aurelio De Laurentiis (Foto: AFP) Aurelio De Laurentiis (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider