Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i ne misli stati

U sjeni Lewandowskog: Nitko nikad to nije uspio u Bundesligi

Pierre-Emerick Aubameyang postao je prvi nogometaš u povijesti Bundeslige koji je zabio u prvih sedam utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Lewandowski predvodi ljestvicu najboljih strijelaca Bundeslige. Posebno je te činjenica svjesna obrana Dinama koja u utorak gostuje u Münchenu. Čudesni poljski napadač postigao je 10 pogodaka, a čak polovici uvalio je u pretprošlom kolu Wolfsburgu. Bacio je petardu prošlog utorka, no ona je odjeknula nogometnim svijetom poput bombe. Za vikend je Lewandowski zabio još dva, pa je sedam od svojih 10 golova u prvih sedam kola zabio u prošlom tjednu.

Za petama mu je Pierre-Emerick Aubameyang s devet pogodaka. Ali što uspjeh Gabonca čini većim je rekord Bundeslige. Nitko nikad prije njega nije zabijao u sedam prvih utakmica prvenstva. To je slavlje pokvario pogodak Darmstadta u 90. minuti za 2:2 koji je šokirao domaće navijače u Dortmundu. Aubameyang i društvo pratili su Bayern u prvih pet kola, ali su savršeni start malo pokvarili s dva remija u prošlog tjednu.

Što se Aubameyanga tiče, zabio je u posljednjih devet utakmica u Bundesligi, ako ćemo mu pribrojiti i zadnja dva kola Bundeslige. Osim u prvenstvu, ove je sezone još jedan pogodak zabio u Kupu i tri u Europi za ukupnih 13 pogodaka u manje od dva mjeseca nove sezone. Ovog ljeta potpisao je novi ugovor s Borussijom koji vrijedi do 2020. godine i čini se kako 'žuto-crni' ne trebaju brinuti za efikasnost u budućnosti…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider