Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ostao bez breaka

Ćorić izgubio od Đokovića u dva seta, bio je blizu odlaska u treći

Najbolji svjetski tenisač bez većih problema izborio je plasman u treće kolo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji svjetski teniski tinejdžer Borna Ćorić nije uspio preko najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića stići do trećeg kola ATP turnira Masters 1000 serije u Madridu, gdje je srbijanski igrač u srijedu slavio sa 6-2, 6-4 nakon 78 minuta igre.

Bio je to prvi dvoboj mladog hrvatskog Davis Cup reprezentativca sa svjetskim 'brojem 1', u kojem je napravio previše neforsiranih pogrešaka (23) da bi se ravnopravnije mogao nositi s Đokovićem koji mu je u prvom setu dvaput oduzimao servis, a još je jednom to učinio u desetom gemu drugog seta.

Ćorić je iznenada dobio priliku zakomplicirati dvoboj u sedmom gemu drugog seta u kojem je, nakon dvije uzastopne dvostruke pogreške Đokovića, stigao do jedine prilike za break u meču. Nažalost, ostao je bez realizacije pa je Đoković ubrzo došao do pobjede u dva seta, koja ga u trećem kolu vodi na domaćeg predstavnika Roberta Bautistu Aguta, pobjednika nad sunarodnjakom Felicianom Lopezom u drugom kolu.

Iako Ćorić nije uspio ostvariti još jednu senzacionalnu pobjedu i Đokovićevo ime dodati popisu velikana koje je uspio svladati, a na kojem su Rafael Nadal i Andy Murray, "nova generacija" ipak nije ostala bez predstavnika u trećem kolu Madrid Opena, jer je 20-godišnji Australac Nick Kyrgios u dva 'tie-breaka' nadigrao aktualnog pobjednika Roland Garrosa, Švicarca Stana Wawrinku.

ATP Madrid - 2. kolo:

Novak Đoković (Srb/1) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 6-2, 6-4

Roberto Bautista (Špa/15) - Feliciano Lopez (Špa) 6-3, 5-7, 7-5

Nick Kyrgios (Aus) - Stan Wawrinka (Švi/4) 7-6 (7), 7-6 (2)

Kei Nishikori (Jap/6) - Fabio Fognini (Ita) 6-2, 3-6, 7-5

Sam Querrey (SAD) - Lucas Pouille (Fra) 6-7 (5), 6-3, 6-4

Joao Sousa (Por) - Marcel Granollers-Pujol (Špa) 6-3, 6-3

Tomaš Berdych (Češ/8) - Denis Istomin (Uzb) 6-3, 6-3

Gilles Simon (Fra/16) - Pablo Carreno Busta (Špa) 2-6, 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider