Tenis
SPORTOVI
Tenis
Jednostavno predobar

ATP Bogota: Karlović u polufinalu nakon još jedne sigurne pobjede

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je polufinale ATP turnira u kolumbijskoj Bogoti, nakon što je sa 6-3, 7-6(6) bio bolji od Tajvanca Jimmyja Wanga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio im je to treći međusobni susret na ATP Touru, te druga pobjeda našeg tenisača. Uzvratio je Karlović Wangu za poraz na US Openu prije dvije godine, kada je bilo 3-1 u setovima za Tajvanca.

Ovoga je puta Karlović bio jednostavno predobar za 29-godišnjeg Wanga, koji može biti sretan da je u drugom setu bio iole konkurentan. Karlović je s dva breaka (za 4-3 i 6-3) dobio prvu dionicu, a onda je propustio čak četiri prilike za obrat u drugom setu, pa je pobjednika morao odlučiti tie-break.

Karlović je rano došao do mini-breaka dvostrukom pogreškom Tajvanca, no odmah je Wang vratio izgubljeno i poravnao na 2-2. Obojica su nakon toga držali vlastite servise do 5-5, kada je uslijedio, činilo se, ključni mini-break našeg tenisača. Iako je imao meč-loptu na vlastitom servisu, Karlović to nije uspio realizirati, no zato nije propustio iskoristiti drugu meč-loptu na početnom udarcu Wanga.

Ukupno je u susretu Wang osvojio svega devet poena na servisu "Diva sa Šalate", dok je za usporedbu Karlović uhvatio 29 poena.

Naš će tenisač u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta između Čeha Radeka Štepaneka i Kolumbijca Alejandra Gonzaleza. (TS)

 

ATP Bogota, četvrtfinale:

Karlović (2) – Wang 6-3, 7-6 (6)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider