Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl u Madridu

Atletico traži osvetu, a Mandžo prvu ikad pobjedu nad Modrićem

Kasno večeras od 23 sata u Madridu se igra gradski derbi između Reala i Atletica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradski rivali igraju prvu utakmicu španjolskog superkupa (uzvrat u petak), Atletico je prvak, a Real osvajač Kupa kralja. To je ujedno i repriza finala Lige prvaka kojeg je Atletico izgubio u produžetku 4:1, ali praktički u 93. minuti kada je za 1:1 zabio Sergio Ramos na ubačaj Luke Modrića.

Bit će to sjajan uvod u Primeru koja će biti nikad jača. Real Madrid je već uzeo prvi trofej, u europskom Superkupu pobijedio je još jednu španjolsku momčad Sevillu. Atletico je šokirao svijet kada je prošle sezone uzeo naslov prvaka pored Reala i Barcelone, a borit će se za trofeje i ove godine.

Luka Modrić će biti u prvih 11 jednog od najjačih Reala u povijesti. Mediji se samo ne mogu složiti hoće li Carlo Ancelotti izvesti postavu u 4-3-3 ili 4-2-3-1 formaciji. Hoće li James igrati iza Benzeme ili će biti lijevo, kao Angel di Maria prošle sezone.

S druge strane će naići na poznati 'zid' Diega Simeonea. Ostala mu je praktički cijela obrana iz prošle se zone s Godinom, Mirandom i Juanfranom. Ali je zato u napadu naš Mario Mandžukić umjesto Diega Coste. Tu je i sjajni Francuz Antoine Griezmann.

Mourinho je uzeo Courtoisa, Filipe Luis i Costu, no Atletico je i dalje jaka momčad. Ima taj, kako Simoeone kaže, prepoznatljivi DNA. Neće Realovim zvijezdama biti lako. No, Real je favorit zbog domaćeg terena i imena poput Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Tonija Kroosa, Jamesa i ostalih…

Zanimljivo, Mandžukić nikad nije pobijedio Modrića. Dosad su igrali sedam utakmica jedan protiv drugog i Mandžo još nije slavio. Bit će ovo i susret dva bivša igrača Bayerna. Toni Kroos je novi ljubimac medija i navijača Reala, a nadamo se kako će Mandžo to ubrzo postati u Atleticu.

Spektakl na Santiago Bernebuu počinje u 23 sata, Mandžo protiv Luke – jedva čekamo!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider