Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mandžo i Ronaldo na klupi

VIDEO Vicente Calderon u deliriju: Atletico prizemljio Real treći put zaredom!

Atletico je pobijedio Real 2:0 na Vicente Calderonu u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja…

Atletico je upisao treću pobjedu zaredom protiv velikog gradskog suparnika Real Madrida (Superkup, prvenstvo i sada Kup kralja). Strijelci za Atletico bili su Raul Garcia (57 - 11m) i Jose Gimenez (76). Diego Simeone i posebice Carlo Ancelotti "promiješali" su momčadi. Simeone je na klupi ostavio Marija Mandžukića, a Ancelotti Cristiana Ronalda.

Atletico se opet pokazao neugodnim za Real, koji je nakon rekordne 22 pobjede u nizu sada ubilježio i tri poraza zaredom. U 58. minuti Sergio Ramos je srušio Raula Garciu, koji je sam izveo kazneni udarac i donio Atleticu vodstvo. O kaznenom udarcu sigurno će biti dosta diskusije, ali čini se da je sudac ipak bio u pravu. Bilo je i dosta teških prekršaja koji suci nisu adekvatno sankcionirali. Arbeloa je trebao dobiti izravan crveni karton zbog doista brutalnog starta u drugom poluvremenu.

Dvoboj je odlučen u 76. minuti kada je nakon udarca s kuta branič Jose Gimenez najviše skočio i povećao na 2-0. Ronaldo je ušao u igru u 63. minuti, a od 75. minute je kod domaćina igrao i hrvatski napadač Mario Mandžukić. Atletico nosi veliku prednost na uzvrat na Bernabeuu.

U ranije odigranom susretu Villarreal je kod kuće svladao Real Sociedad s 1-0, a kasno večeras igraju Valencia - Espanyol i Almeria -Getafe. U utorak je Malaga dobila kao domaćin Levante s 2-0, dok je Athletic Bilbao slavio kod Celte Vigo s 4-2. U četvrtak još igraju Granada - Sevilla i Barcelona - Elche.

Sastavi:

Atletico Madrid: Oblak, Gámez, Giménez, Godín, Lucas, Mario Suárez, Gabi, Saúl, Raúl García, Griezmann i Torres.

Real Madrid: Keylor, Arbeloa, Ramos, Varane, Marcelo, Khedira, Kroos, James, Isco, Bale i Benzema.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider