Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavlje u Baskiji

Athletic s ukupnih 5-1 pobijedio Barcu i osvojio prvi trofej nakon 31 godine!

Nogometaši Athletica iz Bilbaoa pobjednici su ovogodišnjeg španjolskog Superkupa. Oni su u uzvratnom susretu protiv Barcelone na Camp Nou odigrali 1-1 (0-1), no kako su prije tri dana na svom San Mamesu slavili sa 4-0 stigli su do prvog trofeja nakon 31 godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošle sezone Barcelona je osvojila dvostruku krunu u Španjolskoj, ali ipak se igralo za Superkup u kojemu je prigodu dobio Athletic kao finalist prošlosezonskog Kupa.

Barcelona je povela golom Lionela Messija u 43. minuti, a u akciji kod pogotka sudjelovao je i hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić koji je ubacio prema Suarezu od koga se lopta odbila do Messija. Na 1-1 poravnao je Aritz Aduriz u 74. minuti, kojemu je to bio četvrti gol u Superkupu, nakon "hat-tricka" u petak.

Barcelona je ostala s igračem manje nakon isključenja Piquea u 56. minuti, a u 81. minuti je Sola, koji je samo pet minuta ranije zamijenio Aduriza, dobio crveni karton zbog naguravanja.

Rakitić je igrao do 68. minute.

Prije ovog naslova u Superkupu, Athletic je posljednje trofeje osvojio 1984. godine kada je po osmi put osvojio naslov prvaka Španjolske, te po 23. put bio pobjednik Kupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider