Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreću u lov na spas

Odšteta preko 4 milijuna eura: Hajdukov vratar odlazi u Premierligu?

Reprezentativni čuvar mreže na meti je posljednjeplasiranog kluba u Premierligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrtu zimu zaredom Hajduk je u lovu na kapitalni transfer. Nakon Josipa Radoševića (Napoli), Marija Pašalića (Chelsea) i Jeana Evrarda Kouassija (Shanghai SIPG) lijepa zarada mogla bi stići i ove zime.

Naime, Lovre Kalinić na meti je Aston Ville koja je, piše Mirror, spremna iskrcati tri milijuna funti (4.05 milijuna eura) Splićanima za hrvatskog reprezentativca. Ovdje je bitno napomenuti kako Kalinić u ugovoru s Hajdukom ima određeni postotak od odštete pa je za očekivati kako bi Splićanima pripalo oko dva i pol milijuna eura.

Englezi pišu kako je Villin trener vratara Tony Coton već bio u Hrvatskoj i gledao Kalinića te se vratio s mišljenjem kako čuvar mreže Bijelih ima sve što je potrebno da se razvije u vrhunskog vratara.

Kalinić je nedavno debitirao za hrvatsku reprezentaciju, u travnju će proslaviti 26. rođendan i sigurno će braniti još 10-ak godina tijekom kojih bi trebao biti sve bolji i bolji.

Aston Villa ga u svoje redove želi dovesti jer menadžer Remi Garde nije zadovoljan Amerikancem Bradom Guzanom, a u njegovu rezervu Marka Bunna nema povjerenja (u prvenstvu još nije dobio niti minutu, a u jednoj utakmici u Liga kupu primio je tri pogotka).

Prvak Europe i višestruki prvak Engleske na rubu ispadanja

Villa je u prilično nezahvalnoj poziciji, posljednji su u Premierligi s devet bodova zaostatka za spasonosnim 17. mjestom, posljednjim koje donosi ostanak u društvu najboljih te menadžer Garde u zimskom prijelaznom roku planira dovesti nekoliko pojačanja kako bi u nastavku sezone krenuo u tešku misiju spašavanja.

Klubu koji je 1982. bio prvak Europe, a ima i sedam osvojenih prvenstava Engleske i sedam FA kupova, prijeti ispadanje u niži rang u kojem su posljednji put bili u sezoni 1987./1988.

Ode li Kalinić u Birmingham, nastavit će respektabilan niz nogometaša koji su igrali svojedobno u Hajduku, a potom i na Otoku. Neki od najpoznatijih su Alen Bokšić (Middlesbrough), Aljoša Asanović (Derby County), Slaven Bilić (West Ham, Everton), Igor Štimac (Derby County), Nikola Kalinić (Blackburn), Niko Kranjčar (Portsmouth, Tottenham, Queens Park Rangers), Nikica Jelavić (Everton, Hull City, West Ham)...

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider