Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon tri godine

Gotovo je! Jedan od najslavnijih engleskih klubova vraća se u Premierligu

Tri su godine proveli tamo gdje im nije mjesto – u drugom razredu engleskog nogometa, ali sad se vraćaju.

Navijači Aston Ville (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U finalu doigravanja za plasman u Premierligu slavila je Aston Villa. Na krcatom Wembleyju pobijedili su Derby County s 2:1 i izborili povratak u najviši rang engleskog nogometa, gdje ih nije bilo protekle tri sezone.

Nakon što su u sezoni 2015./2016. ispali u Championship, u tom su društvu proveli tri godine, prije negoli su se konačno uspjeli vratiti, i to na prilično nevjerojatan način.

Klub iz Birminghama dobar dio ove sezone čamio je u sredini ljestvice, ali su se proteklih nekoliko mjeseci čudesno uzdigli, počeli pobjeđivati u seriji i na koncu završili na petoj poziciji u osnovnom dijelu sezone. Donijelo im je to sraz s West Bromwich Albionom, njih su eliminirali i stigli na Wembley na megdan Derby Countyju.

Aston Villa povela je 2:0 golovima El Ghazija (44) i McGinna (59), a nadu Derbyju vratio je Waghorn (81), no rezultat se više nije mijenjao pa se sedmerostruki engleski prvak vratio u društvo najboljih nakon tri godine izbivanja.

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Lovre Kalinić pobjedu Aston Ville ispratio je s klupe za pričuve.

Prošle sezone Aston Villa izgubila je finale doigravanja od Fulhama, no ovoga je puta bila uspješnija.

Samo Everton ima više sezona u prvoj ligi

Sljedeće će sezone Aston Villa tako po 106. put igrati u najvišem razredu engleskog nogometa, više nastupa od europskog prvaka iz 1982. godine ima samo Everton, koji je 116 puta igrao u prvoj ligi. Osim te europske titule, Aston Villa ima i sedam osvojenih naslova prvaka Engleske, sedam FA kupova i pet Liga kupova.

Još ranije su nastup u Premierligi sljedeće sezone izborili Norwich City i Sheffield United kao prvi i drugi sastav druge lige, dok su iz društva najboljih ispali Huddersfield Town, Fulham i Cardiff City.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider