Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi put u povijesti

VIDEO United poslao Aston Villu u drugu ligu, Gomes radio čuda na golu

Nogometaši Newcastlea i Sunderlanda ubilježili su važne pobjede u borbi za ostanak u 34. kolu engleske Premierlige, dok je Aston Villa i službeno ispala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aston Villa nakon čak 28 godina napušta najelitnije engelsko natjecanje nakon što je u subotu izgubila kod Manchester Uniteda s 1-0 u sklopu 34. kola Premierlige. Aston Villa, inače sedmerostruki prvak Engleske, izgubila je i deveti susret zaredom, a ove sezone je osvojila samo 16 bodova, te ubilježila samo tri pobjede.

Klinac Marcus Rashford gurnuo je Aston Villu u 'provaliju' jedinom pogotkom na utakmici u 32. minuti. Valencia je poslao prizemnu loptu u kazneni prostor, a Rashford ju iz prve zavukao pored obrambenog igrača i vratara Ville.

Aston Villa je tako po prvi put u svojoj klupskoj povijesti, od osnutka Premierlige 1992. godine, napustila elitno društvo. Riječ je o petoj najtrofejnijoj momčadi Engleske koja je osvojila po sedam naslova prvaka i FA Cupa, ali i Europski kup 1982. godine, današnju Ligu prvaka.

Newcastle se također bori za izbjegavanje ispadanja, a na svom St. James Parku su slavili s 3-0 protiv Swansea. Newcastle je i dalje pretposljednji s 28 bodova, a dva boda više ima njegov najveći suparnik Sunderland, koji je slavio s 3-0 kod Norwicha. Dvije od te tri momčadi će se pridružiti Aston Villi u drugoj ligi (Championships).

U ostalim susretima Watford je slavio kod WBA s 1-0, a Everton i Southampton su igrali 1-1. Posebno treba istaknuti Heurelija Gomesa, vratara Watforda, je obranio dva jedanaesterca u minimalnom slavlju svoje momčadi. Oba je puta nadmudrio Berahina.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider