Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Wenger poslao ponude

Arsenal želi superzvijezde: Barca ostala u čudu, Real ozbiljno razmišlja

Nakon što mu je propao pokušaj kupovine Luisa Suareza iz Barcelone, Arsene Wenger se okreće napadaču Real Madrida Karimu Benzemi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski mediji pišu kako je Arsenal pokucao na vrata Barcelone. Arsene Wenger raspitivao se o mogućnosti kupovine Luisa Suareza. Wenger je želio kupiti Suareza dok je još igrao za Liverpool. Ponudio je za njega 57 milijuna eura i ostao kratkih rukava. Urugvajac je prešao u Barcelonu, a Liverpool je stavio u džep 81 milijun eura.

Modrić oduševljava u Australiji: 'Hrvatski veznjak je nedodirljiv'

Navodno je Wenger ostavio u čudu čelnike Barcelone ponudivši im otprilike istu svotu. Nije sasvim jasno kako je Arsenal mislio preoteti Barceloni Suareza za isti iznos? Barcelona je u međuvremenu osvojila trostruku krunu, a Suarez je bio njezin jedan od ključnih igrača u finišu sezone, iako ju je započeo prilično neuvjerljivo. No, to se moglo i očekivati jer je morao na dugo „hlađenje“ zbog sada već opjevan ugriza na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i trebalo mu je vremena da se vrati u formu.

Urugvajac je spasio sezonu odlučivši „el clasico“ na Camp Nou, a zabio je i prijelomni pogodak u finalu Lige prvaka protiv Juventusa. Suarez je u kratkom roku postao junak Barcelone i teško je zamisliti da bi ga sada prodala, i to za isti iznos koji je isplatila Liverpoolu u daleko nepovoljnijem trenutku, dok je Urugvajac bio u središtu skandala i prijetila mu drakonska kazna. Engleski mediji nedavno su pustili neuvjerljivu priču kako je Suarez nezadovoljan u Barceloni, gdje se prema njihovom pisanju nije najbolje snašao, odnosno prilagodio njezinu stilu nogometa. Arsenal je, valjda, htio iskoristiti priliku, no odbio se od debelog zida Camp Noua poput teniske loptice.

Arenal se okreće Benzemi

The Sun „otkriva Ameriku“ i zaključuje kako je Suarez za sada nedostupan Arsenalu. Barcelona ga ne želi prodati, a ni on ne želi napustiti redove aktualnog prvaka Europe. Wengeru stoga nije preostalo ništa drugo nego da se okrene svojoj staroj i uvijek aktualnoj meti – Karimu Benzemi. Procjenjuje se da je spreman iskrcati za svojeg sunarodnjaka između pedeset i šezdeset milijuna eura. Real navodno ozbiljno razmišlja o ponudi.

Arsenal je u posljednje dvije sezone uglavnom tražio pojačanja u redovima dvaju najvećih svjetskih klubova, Reala i Barcelone. Potrošio je ogromne svote na kupovinu Mesuta Ozila i Alexisa Sancheza i očito namjerava nastaviti trend. Wenger je pitanje vratara riješio kupovinom iskusnog Petra Čecha, a sada se koncentrirao na rješavanje najakutnijeg problema, na mjestu najisturenijeg napadača. „Topnicima“ već godinama nedostaje rasni golgeter kako bi se s Chelseajem i Manchester Cityjem ravnopravno upustili u borbu za titulu prvaka Engleske te da bi napravili iskorak u Ligi prvaka. Wenger vjeruje da bi taj problem riješio kupovinom Suareza ili Benzeme. Suarez će ostati samo želja, ali Benzema nije nemoguća misija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider