Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'autogol' wengera

Arsenal 'na aparatima': Nove ozljede ponovno uništavaju sezonu 'topnicima'?

Sve je izgledalo vrlo idilično za Arsenal u proteklih 20-ak dana, sve do utakmice engleskog Liga kupa kod Sheffield Wednesdaya...

Arsenal je u utorak s kombiniranim sastavom koji je izveo menadžer Arsene Wenger teško stradao kod drugoligaša, no postoji nešto što još više treba zabrinuti navijače, igrače, upravu kluba, te zadati jaku glavobolju francuskom strategu.

Nakon samo 19 minuta igre u prvom poluvremenu Wenger je bio prisiljen napraviti dvije zamjene, oba puta zbog ozljede i oba je puta mijenjao igrača iz početne postave. Najprije se ozlijedio Alex Oxlade-Chamberlain u 5. minuti, a onda je travnjak u 19. napustio i njegova zamjena Theo Walcott. Obojica su zaradili ozljede mišića, što znači da težina ozljede neće biti poznata u narednih 48 sati. No, gotovo je sigurno da obojica neće zaigrati za vikend na gostovanju kod Swansea Cityja.

Kolonija ozlijeđenih

Kao što to biva redovito svake sezone, Arsenal u jednom trenutku počinju nagrizati ozljede i onda počinje dodatno prosipanje bodova. Walcott i Oxlade-Chamberlain prodružili su se popisu ozlijeđenih na kojem se već nalaze veznjaci Mikael Arteta, Aaron Ramsey, Tomaš Rosicky, Jack Wilshere, napadač Danny Welbeck, te vratar David Ospina.

Za gostovanje kod Swanseaja u subotu Wenger može računati na tek petoricu standardnih veznih igrača, a samo pet dana kasnije slijedi možda i krucijalno gostovanje u sklopu Lige prvaka kod minhenskog Bayerna. Wenger za predstojeće utakmice, od veznih igrača, može računati na Santija Cazorlu, Francisa Coquelina, Mesuta Özila, Mathieua Flaminija i Alexisa Sancheza.

Jedina napadačka opcija postaje Olivier Giroud i Joel Campbell koji nije standardni kod francuskog stratega.

Slijede utakmice koje usmjeravaju sezonu

Arsenal je u prošlom kolu uhvatio bodovni korak s vodećim Manchester Cityjem u Premierligi, dok se pobjedom protiv Bayerna vratio u igru za prolazak skupine Lige prvaka. No pred 'topnicima' su sada tri vrlo važne utakmice koje bi mogle biti presudne za nastavak sezone.

Najprije u subotu slijedi gostovanje kod neugodnog Swanseaja, pa gostovanje u srijedu kod moćnog Bayerna, a onda u nedjelju na Emirates dolazi najmrskiji londonski suparnik - Tottenham.

Ukoliko ispadne iz Lige prvaka Arsenal će se u potpunosti okrenuti Premierligi, no istovremeno, s krnjom momčadi, mora zadržati korak s vodećima u ovom zimskom periodu kada raspored u Engleskoj postaje nemilosrdan.

Wenger 'zabio autogol'

Je li Wenger pogriješio kada je u takvoj utakmici koristio veliki broj prvotimaca i riskirao ozljede koje su ga na kraju i zadesile? Engleski Liga kup je najmanje cijenjeno natjecanje u kojem sudjeluju Premierligaši i jednostavno je nejasno o čemu je Wenger razmišljao kada je u situaciji da mu visi prolazak iz skupine Lige prvaka i kada je konačno nakon prva dva mjeseca u vrhu engleske Premierlige u početni sastav odlučio postaviti petoricu prvotimaca!

Hoće li to koštati Arsenal i koliko vidjet ćemo u narednih mjesec dana...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider