Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo u Londonu

Arsenal u velikim problemima: Wengera još peče poraz u Zagrebu

Dinamo je otputova u London gdje ga sutra očekuje okršaj s Arsenalom u 5. kolu Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Veselim se još jednoj utakmici s Arsenalom, igramo na jednom od najljepših stadiona koji će sigurno biti krcat i ne treba nam veći motiv od toga. Svjesni smo snage Arsenala, sve osim poraza bilo bi odlično“, poručuje trener Dinama Zoran Mamić.

„Bit će vrlo teško, ne znam uopće koliko teže može jer Arsenal je izvrstan i neće nas sigurno zavarati niti ponijeti naša pobjeda u Maksimiru. Sad će oni biti znatno oprezniji, upoznali su nas i neće biti nimalo opušteni. Morat ćemo odigrati barem jednako dobro kao u Zagrebu da bismo ostvarili dobar rezultat. Arsenal je svakako favorit, ali ne idemo u London s bijelom zastavom“, izjavio je Marko Pjaca, a prenosi službeni portal Dinama.

Slično razmišlja i Junior Fernandes, čileanski napadač u redovima „modrih“.
„Treba se poklopiti puno stvari za novo iznenađenje, ali mi vjerujemo u sebe, dat ćemo sve što imamo i nadati se najbolje. Normalno da su oni favoriti, ali ne dobivaju uvijek favoriti“, kaže Fernandes.

'Bolnica' u Arsenalu

Dinamovu svoju šansu može potražiti i u podatku da menadžer Arsenala Arsene Wenger ima puno problema u sastavljanju momčad. Francuzu će nedostajati osam igrača. Coquelin i Arteta zadobili su udarce na gostovanju kod West Broma i pridružili se na listi ozlijeđenih Ramseyju, Oxlade-Chamberlainu, Walcottu, Welbecku, Wilshereu i Rošickom.

„Situacija je ozbiljna, imamo puno ozlijeđenih igrača. Ramsey i Oxlade-Chamberlain najbliži su povratku na travnjak. Ramsey bi mogao biti spreman za Dinamo. Kako god, šansu će dobiti igrači koji manje igraju i sada se trebaju pokazati“, kaže Wenger u najavi utakmice.

Wenger vjeruje u prolaz

Francuz se podsjetio utakmice u Zagrebu.
„Nismo imali sreće, igrali smo s igračem manje i primili golove iz kontre. Zaslužili smo bolji rezultat. Sada moramo uzvratiti na najbolji mogući način.“

Arsenal je u krizi, u posljednjih pet utakmica tek je jednom slavio. Izgubio je u posljednjem kolu kod WBA.
„Ne slažem se da smo u krizi, takve stvari su normalno. Izgubili smo neke utakmice, ali prije toga smo pobjeđivali. Ovo je test koji će nam pokazati koliko brzo se možemo vratiti na put pobjeda.“

Arsenal još uvijek ima šansu za prolaz u drugi krug Live prvaka. Mora pobijediti Dinamo i potom s dva razlike slaviti kod Olympiakosa u Pireju. Jasno, Bayern mora pobijediti Grke u Muenchenu, što je od svega najizglednija opcija.
„Još uvijek smo u igri, dat ćemo sve od sebe da prođemo. Mislim da mi to možemo“, poručuje Wenger.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider