Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brod bez kapetana

Wenger gubi kontrolu: Ovo je potvrda da u Arsenalu vlada kaos

Situacija koja se odigrala na utakmici Arsenala i Manchester Cityja najbolje opisuje trenutno stanje u Arsenalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nesvakidašnja situacija se odigrala na nedjeljnom susretu Arsenala i Machester Cityja. Arsenal je remijem upisao prve bodove nakon dva uzastopna poraza, ali pozitivan rezultat kluba koji potresa duboka kriza je ostao u sjeni nakon novih izjava Arsenea Wengera.

Kapetan Laurent Koscielny je zamijenjen na poluvremenu zbog problema s Ahilovom tetivom, a kapetansku traku nije preuzeo nitko!

„Ne sjećam se tko je bio kapetan. To je dobro pitanje, nitko me nije pitao tko je kapetan,“ rekao je Wenger uoči predstojećeg susreta s West Hamom i dodao da još ne zna tko će ponijeti kapetansku traku u toj utakmici.

Svi kapetani i dokapetani – Per Mertesacker, Santi Cazorla i Petr Čech - su bili izvan terena. Iz Arsenala su rekli da nije poznato je li bilo kapetana u drugom poluvremenu, ali da je Theo Walcott kao najiskusniji preuzeo ulogu vođe na terenu.

Pravila Premierlige nalažu da momčad u svakom trenutku mora imati jasno označenog kapetana, ali Arsenalu ne prijeti nikakva drastična kazna i provući će se s upozorenjem. Puno veći problem od eventualne kazne je nova potvrda da je Arsenal u stanju kaosa.

Situacija u kojoj momčad igra bez kapetana je vrlo simbolična i dobro opisuje trenutno stanje u Arsenalu . Klub potresaju krize na svim razinama – međusobne svađe i tučnjave navijača su postale normalna pojava na Emiratesu, održavaju se prosvjedi za i protiv Wengera, a po svemu sudeći situacija nije bajna ni u svlačionici.

Najbolji igrači ne žele produžiti ugovore i planiraju bijeg s broda koji polako tone, a Wenger na tom brodu želi ostati i tvrdi da može zaustaviti potonuće. Taj je brod potonuo čak i ispod onog mitskog četvrtog mjesta i Topnici su u opasnosti da prvi put nakon davne sezone 1997./1998. propuste Ligu prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider