Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte ove ljestvice

Apsolutni hit proljeća: Od omraženog do obožavanog

Pobjeda Crystal Palacea nad prvakom Manchester Cityjem nova je čarolija Alana Pardewa.

Prvo su navijači ultimativno tražili da napusti Newcastle onom poznatom akcijom sackpardew.com. On je to početkom sezone odbio iako je iza njega bila serija katastrofalnih rezultata. Šutio je, vjerovao i dignuo Svrake do te mjere da su pobijedili vodeći Chelsea, jedini do tada u sezoni.

Tada je Alan Pardew bio najdugovječniji trener u Premier ligi nakon Wengera i nakon što je Newcastle od očaja stigao do euforije, menadžer godine 2012. rekao je zbogom. Prvih dana 2015. godine otišao je u svoj London, u Crystal Palace za kojeg je 80-ih odigrao četiri sezone.

Crystal Palace je tada bio u zoni ispadanja, na 18. mjestu sa samo 17 bodova iz 20 utakmica, tamo gdje je ranije u sezoni bio i Newcastle, kad su navijači tražili Pardewovu smjenu. Nakon pobjede protiv Man Cityja Crystal Palace je stigao na 11. mjesto. Od kada je na klupu stigao njihov bivši igrač ostvarili su čak sedam pobjeda iz 11 susreta. Do tada su imali tek tri pobjede iz 20 utakmica!

A Newcastle… Svrake su upisale samo dvije pobjede otkako je otišao čovjek protiv kojeg se svojedobno digao cijeli St. James' Park.

Ako se gleda razdoblje samo iz ove kalendarske godine odnosno otkako je Pardew stigao u južni London, Crystal Palace bi bio peta momčad na toj ljestvici, Arsenal prvi, a Manchester City čak 11. u ligi. A kad bi gledali bodove koje je on osvojio s Newcastleom i Palaceom, Pardew bi bio osmi u ligi.

Prošle godine Palace je izvukao Tony Pulis, ove će ga od ispadanja spasiti Pardew i najvatreniji navijači Premier lige.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider