Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kiks Bayerna

Čolak para bundesligaške mreže, Kramarić asistirao u pobjedi!

Hrvatski nogometaši sudjelovali su u uzimanju bodova u sklopu 6. kola njemačkog prvenstvu u kojem je moćni Bayern kiksao, a Borussia Dortmund izgubila...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 6. kolu Bundeslige Hoffenheim je u gostima svladao Ingolstadt sa 2-1, a hrvatski napadač Andrej Kramarić bio je asistent za vodeći gol Hoffenheima, kojeg je u 11. minuti postigao Sandro Wagner.

Još je nekoliko puta Kramarić zaprijetio vratima Ingolstadta. U 19. i 65. minuti vratar je zaustavio njegov udarac, a u 89. minuti pogodio je stativu. Kramarić je očito u dobroj formi, jer treba reći da je u prethodna dva kola bio strijelac.

Drugi gol za Hoffenheim postigao je Kerem Demirbay u 35. minuti, a utješni pogodak za Ingolstadt zabio je Lukas Hinterseer u sudačkoj nadoknadi iz penala (90+5).

Hrvatski napadač 23-godišnji Antonio Čolak, koji je nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske, bio je dvostruki strijelac za Darmstadt (19-pen, 73) u remiju 2-2 protiv Werdera.

Vodeći Bayern na svom je stadionu neočekivano remizirao protiv Kölna, bilo je 1-1. Bayern je imao čak 26 udaraca po golu protivnika, ali samo je jednom lopta odsjela u mreži, a strijelac je bio Joshua Kimmich u 40. minuti. Remi Kölnu donio je Anthony Modeste u 63. minuti.

U derbi utakmici 6. kola Bundeslige Bayer Leverkusen je na domaćem terenu pobijedio Borussiju Dortmund sa 2-0. Za Leverkusen su zabili Admir Mehmedi (10) i Javier Hernández Chicharito (79), dok hrvatski branič Tin Jedvaj nije bio u sastavu "apotekara".

Eintracht iz Frankfurta, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, u gostima kod Freiburga poražen je 0-1 golom Vincenza Grifa (4). Hrvatski napadač Ante Rebić, koji je u prošlom kolu bio asistent za izjednačujući gol u remiju 3-3 protiv Herthe, nije bio u sastavu Eintrachta.

Hertha je dobila Hamburger s 2-0, a reprezentativac BiH Vedad Ibišević opet je bio dvostruki strijelac za berlinski klub (29, 70-pen). Hrvatski napadač Alen Halilović igrao je za HSV od 60. minute.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider