Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Olakšanje na Maksimiru

FOTO Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa ostaje u Dinamu

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa Ante Ćorić potpisao je petogodišnji profesionalni ugovor s Dinamom...

Svečano je bilo danas u Maksimiru gdje je profesionalni petogodišnji ugovor s najboljim hrvatskim klubom potpisao jedan od najboljih mladih igrača svijeta Ante Ćorić.

"Iskoristio bih priliku i prije svega Anti još jednom zaželio sve najbolje povodom 18-og rođendana. Puno zdravlja, sreće, ljubavi i svega što si sam želi", rekao je na početku trener Modrih Zoran Mamić pa nastavio:

"Zahvalio bih se Antinoj obitelji koja nam je iskazala veliko povjerenje i predala nam da se brinemo o njihovom djetetu. Ante je jedan od dva - tri najbolja mlada igrača svijeta i jako smo sretni što smo se dogovorili za višegodišnju suradnju. To jasno pokazuje koliko i kako se voli Dinamo i pokazatelj je svim mladim igračima da upravo Dinamo treba biti klub u kojem će krenuti u svoju profesionalnu karijeru."

Očekivano presretan bio je i Ante koji puno više voli pričati na terenu nego pred kamerama:

"Ne znam kako bih opisao koliko sam sretan. Ostvario mi se san, potpisao sam za Dinamo, za svoj klub, ostajem doma i jedva čekam sljedeću utakmicu kako bih počeo vraćati ukazano povjerenje", ispričao je u jednom dahu simpatični mladić pa o pohvala rekao:

"Krasno je to čuti, puno mi znači kada trener tako govori o meni, ali naravno da trebam to potvrditi i na terenu."

Trener Modrih je nedavno rekao kako je Ćoro bolji od Luke Modrića i Matea Kovačića u njihovim godinama:

"I dalje stojim iza toga. Naravno, na njemu je velika odgovornost to i potvrditi, ali uz volju, želju i karakter koje je dosada pokazao ja vjerujem da će on ostvariti svoj golemi potencijal", kaže trener koji u budućnost iz Ante očekuje da preuzme jednu od ključnih uloga:

"Mi smo u Hrvatskoj jako spustili granice što se tiče mladih igrača, a posebno u Dinamu i rijetko gdje dobivaju ovoliko prilike kao kod nas. Tek je neki dan navršio osamnaest godina, a već je dugo s nama, kako će se razvijati tako će sve više igrati i siguran sam iz dana u dan biti sve važniji igrač naše momčadi."

A da bi što više igrao Ante misli da treba popraviti – što:

"Fazu obrane. Mlad sam, trebam napredovati u svim segmentima, ali prije svega u obrani", rekao je povučeni mladić kojem je obitelj za rođendan pripremila veliko iznenađenje i feštu: "Iznenadili su me skroz, nisam mogao vjerovati. Došla je cijela obitelj, naježio sam se cijeli kada sam vidio koliko je ljudi bilo i hvala im svima na tome."

Posljednjih tjedana i mjeseci kroz medije se provlačio i mogući odlazak umjesto potpisivanja ugovora, no Ante nije imao dvojbi:  "Dinamo je veliki klub, moj klub i ovo je ostvarenje sna svakog zagrebačkog klinca. Oduvijek su svi prema meni korektni, sa 17 godina sam igrao u prvoj momčadi i jednostavno je za mene najbolje ostati ovdje", rekao je Ante na što je trener dodao:

"Poznavajući Antu i njegovu obitelj i svim razgovorima koje smo vodili uvijek sam osjećao maksimalan respekt s oba dvije strane. Sve što smo pričali uvijek je bilo ispoštovano i nije bilo razloga sumnjati da tako neće biti u oko potpisa ugovora."

Trener je otkrio kako je bilo puno interesa za mladog igrača: "Svi najjači klubovi su se raspitivali za njega, bilo je puno kontakta, ali Ante je već imao ugovor s nama, sada je potpisao i profesionalni tako smo jako sretni što sve završilo onako kako je i trebalo", smatra trener pa vrlo realno zaključuje o budućnosti:

"Teško ćemo mi u Dinamu dočekati njegove najbolje igračke godine; to je realno kada se zna platežna moć drugih klubova. Naravno, mislim da će Ante u budućnosti biti itekako važan igrač naše momčadi i našim navijačima donijeti puno veselja, a hoće li otići za godinu, četiri, pet ili devet je nemoguće reći. Ako se to jednom i dogodi to nikada nije jednostrana odluka niti kluba, niti obitelji nego zajednička."


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider