Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obrana zadaje glavobolje

Čačić nastavlja turneju: Ove subote razgovor i sa Strinićem?

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije za nešto više od mjesec dana objavit će popis igrača za Euro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić do kraja tjedna mora napraviti detaljan plan boravka u Francuskoj. Organizatori očekuju u minutu točne podatke o aktivnostima Hrvatske u Deauvilleu, bazi naše nacionalne vrste.

Sve je to potrebno zbog dodatnih mjera osiguranja, strah od terorizma natjerao je domaćina na dodatne mjere osiguranja. I nisu važni dodatni troškovi.

Protekli vikend Čačić je boravio u Engleskoj, prvo u gostima kod Slavena Bilića i Nikole Jurčevića, a potom je bio u Liverpoolu gdje je obavio razgovor s Dejanom Lovrenom. Po povratku u Hrvatsku na stranicama HNS-a objavljena je Čačićeva reakcija, ili bolje reći odluka da Lovrena izbaci iz reprezentacije.

U subotu pak Čačić ide u Milano, na utakmicu Inter – Napoli poslije koje će razgovarati s našim reprezentativcima Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem, možebitno i s Ivanom Strinićem kao legitimnim kandidatom za gorući problem lijevog beka.

Hoće li na lijevom beku biti ijedan ljevak?

S obzirom na ozljedu Čačićeva prvog izbora za tu poziciju, Josipa Pivarića, ostaje za vidjeti hoće li izbornik inzistirati na tome da u Francusku ode bez ljevonogog igrača i krpati to mjesto s Vidom ili Vrsaljkom. Strinić s 12 nastupa za Napoli ove sezone možda nema kontinuitet, ali ima ga Marin Leovac koji vrlo dobro igra u PAOK-u.

U svakom slučaju, jasno je da će prilikom objave popisa Čačiću najviše glavobolje zadavati obrana.

Hrvatska nogometna reprezentacija će se uoči Eura okupiti 20. svibnja u Zagrebu.

Zna se da na Euro idu tri vratara i 20 igrača, a Čačić će na pripreme navodno pozvati 25 nogometaša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider