Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pozvani Šifo i Antolić

Čačić objavio popis: Ovu 20-oricu želi uigravati za Euro, Ola se ne javlja

Izbornik hrvatskih nogometaša Ante Čačić objavio je popis za predstojeće prijateljske utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija krajem mjeseca igra dvije prijateljske utakmice. Prvo 23. ožujka u Osijek stiže reprezentacija Izraela, a tri dana kasnije će hrvatska reprezentacija gostovati u Mađarskoj. Za ove je dvije utakmice izbornik Ante Čačić objavio popis 20-orice nogometaša, od kojih su tri vratara.

"Popis je nešto kraći, no igrači koji nisu na popisu također mogu konkurirati za Euro. Želim dati veću minutažu igračima na popisu'', poručio je Čačić koji očito računa na ovih 20 nogometaša, a mjesto na Euru naći će još trojica.

''Nemamo mnogo vremena za treniranje budući da u sedam dana imamo dvije utakmice. Moramo se dobro pripremiti. U svakoj utakmici težimo dobrom rezultatu i pobjedi. Tako možemo doći do informacija koje su nam potrebne za Euro koji nas čeka'', rekao je Čačić na press konferenciji.

Na popisu nema niti jednog lijevog bočnog igrača. Nakon ozljede Josipa Pivarića Čačić se (još) nije odlučio niti za jednog lijevog beka.

''Lijevi bek nam je problem već godinama. Želim vidjeti kako će se ekipa ponašati bez klasične lijeve noge, a za tu poziciju konkuriraju Vrsaljko i Vida.''

Zanimljivo, na ovom se užem popisu našao i Domagoj Antolić o čemu je za vikend press konferenciji govorio i trener Dinama Zoran Mamić. Izbornik je pozvao i Gordona Schildenfelda koji je nedavno napokon zaigrao za Dinamo nakon duge stanke zbog ozljede.

Olić se oprostio, a Čačić mu 'sprema oproštaj'

Na popisu nema Andreja Kramarića koji u Hoffenheimu igra puno više nego u Leicesteru. Kramarić je za vikend bio čak i strijelac, čime je potvrdio dobru formu u nastavku sezone.

''Kramarića nisam pozvao iz istog razloga kao i Lovrena za utakmicu protiv Rusije. Došao je novi trener i dao sam mu vremena da se privikne. Nitko koga nema nije otpisan.''

Na popisu nema Ivice Olića koji se prije nekoliko dana oproštajnim pismom oprostio od reprezentacije vjerojatno imajući na umu da ga Čačić vjerojatno niti ne bi vodio na Euro. No, Čačić je najavio kako će Olić igrati u Osijeku?!

''Nisam mu još rekao. Poslao sam mu poruku, ali se ne javlja. Zaslužio je oproštaj, a ne da se oprašta putem medija. Ola, vidimo se u Osijeku'', rekao je Čačić koji Oliću nije dao ni minute u prijateljskom susretu u Rusiji prošle godine.

Na pitanje novinara može li Olić izboriti odlazak na Euro, Čačić je ponovio:

''Ako će igrati u klubu onda da. Rekao sam već da neću voditi one koji ne igraju. Glupo je da stariji igrači gledaju s klupe Euro. Bolje da to budu neki mladi.''

Popis 20 igrača za Izrael i Mađarsku:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Šime Vrsaljko (Sassuolo)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Alen Halilović (Sporting Gijon), Domagoj Antolić (Dinamo)

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo)

Koji igrač, po vama, zaslužuje poziv u reprezentaciju?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider