Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio na pragu Dinama

Ante Budimir priključio se St. Pauliju

Nakon što je u ponedjeljak potpisao četverogodišnji ugovor s njemačkim nogometnim drugoligašem St. Paulijem, 23-godišnji napadač Ante Budimir u utorak je prvi put trenirao s novim suigračima

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budimirov potpis na ugovor koji ga sa St. Paulijem veže do 2018. godine, sretni je epilog dugotrajnog procesa pregovaranja u kojem je sportski direktor njemačkog drugoligaša Rachid Azzouri čak triput bio u Zagrebu ne bi li privolio 23-godišnjeg napadača na dolazak. Azzourijevu pregovaračku poziciju dodatno su oslabili Budimirovi ovosezonski nastupi za Lokomotivu za koju je u tri utakmice pet puta bio strijelac. Posebno dojmljiv bio je Budimirov nastup protiv Dinama, kad je hat-trickom donio Lokomotivi vodstvo od 3-1, što ipak nije bilo dovoljno čak ni za bod u tom dvoboju.

Nakon te utakmice špekuliralo se s Budimirovim prelaskom u Dinamo, ali je on ipak izabrao Hamburg za svoju novu destinaciju. Od Budmirova odlaska u St. Pauli profitirat će i Lokomotiva, s obzirom na to da je ugovorena odšteta za njegov prijelaz od gotovo milijun eura.

U St. Pauliju od Budimira očekuju da popravi efikasnost momčadi koju vodi trener hrvatskih korijena Roland Vrabec. Budimir će u klubu iz Hamburga nositi dres s brojem 14, a u konkurenciji za početni sastav mogao bi se naći već u petak, kad St. Pauli u drugom prvenstvenom kolu gostuje kod VfR Aalena. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider