Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treći put u karijeri

FOTO Zlatna lopta: Cristiano Ronaldo po drugi put zaredom igrač godine!

U Zürichu je održana svečana dodjela 'Zlatne lopte', a nagradu za najboljeg nogometaša u 2014. godini dobio je Portugalac Cristiano Ronaldo...

Cristiano Ronaldo je prvi igrač Real Madrida koji je dvaput zaredom dobio Zlatnu loptu. Portugalcu je nagrada za najboljeg nogometaša u 2014. godini uručena na gala-večeri Fife u Zürichu.

Pobjednika su odlučili glasovi kapetana i izbornika reprezentacija, te sportskih novinara diljem svijeta. Ronaldu je to treći puta da je postao laureat, prvu nagradu je osvojio prije šest godina, a drugu lani.

Portugalac je u 2014. godini postigao čak 51 gol u 47 utakmica za Real, koji je došao do jubilarnog, desetog naslova europskog prvaka, a osvojio je i španjolski Kup Kralja. Ronaldo je u Ligi prvaka postigao rekordnih 17 pogodaka, što dotad nije uspjelo nikome, a ove sezone u Primeri ima fantastičan učinak od 26 pogodaka u samo 17 utakmica, te bi mogao obiriti Messijev rekord od 50 golova postignut u sezoni 2011-12. Ronaldova jedina prošlogodišnja 'mrlja' je slab nastup Portugala na SP-u, gdje su ispali u skupini.

Jeste li zadovoljni dodjelom Zlatne lopte?

Ukupno glasova:

Osim Ronalda, u užem izboru bili su Argentinac Leo Messi i njemački vratar Manuel Neuer. Messi je Zlatnu loptu osvojio četiri puta zaredom, a prvi put 2009. godine. Neuer je bio blizu da postane tek drugi vratar nakon Lava Jašina i davne 1956. godine koji se okitio ovom prestižnom nagradom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider