Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
13. gol sezone

Kramarić zabio Borussiji Dortmund na Westfalenu

S 13 golova i osam asistencija hrvatski napadač je među najkorisnijim igračima u Bundesligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najzanimljivijem susretu 32. kola Bundeslige Borussia Dortmund je u subotu na domaćem terenu protiv Hoffenheima slavila sa 2:1, a pogodak za goste zabio je hrvatski napadač Andrej Kramarić u 86. minuti iz penala.

Kramariću, koji je odigrao cijeli susret, ovo je bio 13. gol ove sezone , a ima i osam asistencija te spada među šest najkorisnijih igrača Bundeslige.

Strijelci za Borussiju bili su Marco Reus (4) i Pierre-Emerick Aubameyang (82), a treba reći i da je Aubameyang u 14. minuti promašio penal. Ovom pobjedom Borussia je pretekla Hoffenheim, te se nalazi na trećem mjestu sa dva boda više.

Ingolstadt, koji se nalazi u zoni ispadanja, protiv Bayer Leverkusena odigrao je 1:1, a hrvatski stoper Tin Jedvaj igrao je svih 90 minuta za Apotekare.

Kovačev Eintracht je u Frankfurtu izgubio od Wolfsburga sa 0:2, pa su gosti došli do ključnih bodova za opstanak. Pogotke za Wolfsburg postigli su Daniel Didavi (48) i Mario Gomez (63).

Momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, nakon odličnih rezultata u jesenskom dijelu prvenstva, doživjela je veliki pad forme poslije zimske pauze ubilježivši tek tri pobjede. Unatoč tome, imaju priliku doći do trofeja, jer 27. svibnja igrat će u finalu Kupa protiv Borussije Dortmund.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider