Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
no ima i "problem"

Kramarić ekskluzivno za Novu TV o svom preporodu u Hoffenheimu

Andrej Kramarić igra svoj najbolji nogomet u njemačkoj Bundesligi, a njime je u Hoffenheimu razgovarao novinar Nove TV Milan Stjelja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrej Kramarić jedan je od onih koji su u posljednjim utakmicama Vatrenih potvrdili svoj talent i poputno se nametnuli izborniku Čačiću. Uz sve to pruža odlične partije u Hoffenheimu, hit momčadi njemačke Bundeslige. I on je sam hit igrač jer je jedan od najboljih asistenata u svim Ligama petice, a eksluzivno je s njim razgovarao novinar Nove TV Milan Stjelja.

Uživa u gradu no još više na travnjaku

Andrej Kramarić uživa u Njemačkoj, iako kroz šalu priznaje: "s učenjem jezika se jako mučim". No, najvažnije je da igra, da ga je prošlozimski transfer u Hoffenheim vratio u život.

"Moram reći stvarno da mi se super sviđa, da sam superzadovoljan, posebno s gradom i sa životom. Kaj da kažem: uživam u ovom gradu, ali ono što je najbitnije uživam na terenu više."

Živi u Heidelbergu, gradu poznatom po sjajnom sveučilištu i prekrasnom dvorcu.

"Pa u dvorcu nisam bio jer sam malo lijen hodati, ali bio sam oko dvorca i iznad dvorca i stvarno je jedna od najzanimljivijih stvari u gradu".

Ovdje noćnog života ima čak i previše s obzirom da je studentski grad, ali Kramarić je koncentriran samo na nogomet. I to se vidi.

Dominira u asistencijama u najjačim ligama

Od dolaska u Hoffenheim, ukupno je u 26 nastupa zabio 11 golova te dodao još 9 asistencija. Pet ih je ubilježio u prvih 10 kola ove sezone što ga stvrstava u grupu najboljih asistenata u Ligama Petice. I to u društvu zvijezda poput Riberyja, Kroosa i De Bruynea. Jedini više ima Jean Michel Seri iz francuskog iznenanđenja Nice.

"Sigurno da moram biti zadovoljan i sretan s time. Moram reći moglo je i bolje, ali sigurno da mi je netko rekao prije sezone da ću tako krenuti, da će biti takve brojke, da bih odmah potpisao, ali osjećam da se može još i više i nadam se da će me zdravlje poslužiti, da i bude onda još više".

Ono što je popularnom Krami najvažnije jest to da se sve poklopilo i s reprezentacijom. U prošlom mini ciklusu odigrao je svih 180 minuta i potvrdio da može igrati još značajniju ulogu u Vatrenima.

"Otvorila mi se prilika s obzirom da se dosta igrača ozljedilo i na neki način sam iskoristio tu priliku. Nadam se da će biti još više minuta."

Nema neprijateljstva u reprezentaciji, samo konkurencija

Evo kako gleda na konkurenciju u napadu Hrvatske.

"Svima dobro dođe dobra konkurencija. Svi znamo što je Hrvatska. Kada god da bili, uvijek su se rađali pravi talenti i to će uvijek tako biti i Hrvatska mora biti sretna da ima takve igrače".

* Nije li možda malo demotivirajuće kada znaš da je pozicija prvog napadača zacementirana kao što izbornik Čačić rekao za Marija Mandžukića?

"Nema tu nikakvih onih neprijateljskih misli. Svi smo napravili nešto što svi sanjaju, tako da ispred sebe nemamo nekakav veći pritisak među sobom."

Prije povrtaka u Vatrene uoči Islanda, čeka ga veliki okršaj s Bayernom kojeg u Njemačkoj svi najviše žele pobijediti, a Hoffenheim tu utakmicu dočekuje kao reća momčad Bundeslige.

"Nadam se da ćemo iskoristit neke šanse, da se možemo barem malo veseliti".

A velika zvijezda njemačkog nogometa je njegov trener - tek 29-godišnji Julian Nagelsmann.

"Super trener! Jednog dana će biti top trener u svijetu. I pokazuje se respekt: kako mi prema njemu, tako on prema nama. Atmosfera je stvarno odlična i sigurno je jedan od razloga zašto smo tako dobri".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider