Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
6. najskuplji Nijemac

Borussia misli ozbiljno: Nakon Götzea, stigao i Schurrle!

Nakon što je vratila Maria Gotzea, Borussija Dortmund je osnažila redove angažiravši dosadašnjeg krilnog napadača Wolfsburga Andrea Schurrlea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andre Schurrle je za Borussiju potpisao ugovor na pet godina, a njegov bivši klub dobit će 30 milijuna eura odštete.

"Schurrle je njemački reprezentativac iznimnih napadačkih kvaliteta. Njegovim dolaskom dobili smo veliko pojačanje," kazao je Borussijin sportski direktor Michael Zorc.

Schurrle je od 2015. bio član Wolfsburga, a prije toga je igrao za Chelsea, Bayer Leverkusen i Mainz. U dresu njemačke reprezentacije je osvojio svjetski naslov u Brazilu 2014. godine, a ukupno je upisao 55 puta i postigao 20 golova,

Njemački mediji navode kako je ovo šesti najveći transfer nekog njemačkog nogometaša. Na vrhu je prelazak Mesuta Ozil iz Reala u Arsenal za 50 milijuna eura. Na drugom mjestu je transfer Maria Gotzea iz Borussije Dortmund u Bayern za 37 milijuna eura, a zatim slijede transferi Juliana Draxlera iz Schalkea u Wolfsburg (36 milijuna), Matsa Hummelsa iz Borussije u Bayern (35), te Schurrlea iz Chelsea u Wolfsburg (33).

Borussia misli ozbiljno u ovoj sezoni, ali i u budućnosti. Ovog je ljeta na pojačanja potrošila 115 milijuna eura, a osim Schurrlea i Gotzea u Dortmund su stigli i Ousmane Dembele iz Rennesa, Sebastian Rode iz Bayerna, Raphael Guerreiro (Lorient), Marca Barta (Barcelona), Emre Mor (Nordsjaelland), te Mikel Merino (Osasuna).

Iz kluba su otišli Mats Hummels u Bayern, Henrik Mhitarjan u Manchester United, te Ilkay Gündogan u Manchester City čijom prodajom je Borussija zaradila 100 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider