Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dokaz koliko ga cijeni

Ancelottijev plan za Modrića: Pogreška može Real skupo stajati!

Carlo Ancelotti želi imati Luku Modrića potpuno spremnog i u top formi u završnici sezone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić uspješno se oporavlja od ozljede zbog koje će najvjerojatnije izbivati s travnjaka najmanje do sredine veljače. Početkom nove godine započela je druga faza Modrićeva oporavka. Trener Real Madrida Carlo Ancelotti svjestan je da na hrvatskog veznjaka neće moći ozbiljnije računati u sljedeća dva i pol mjeseca. Ako se ove prognoze ostvare, Modrić bi u top formu trebao doći do četvrtfinala Lige prvaka, koje se igra sredinom travnja, što je i glavni Ancelottijev cilj.

Španjolski mediji pišu kako su se Ancelotti i Modrić dogovorili da hrvatski veznjak nigdje ne žuri i da se polako vraća u trenažni proces. Modrić će se postepeno uključivati u rad s prvom momčadi, sredinom ili krajem veljače možda bi mogao upisati prve minute na travnjaku u natjecateljskoj utakmici. Međutim, talijanski stručnjak ne računa na Modrića u okršaju sa Schalkeom u osmini finala Lige prvaka, posebice ne u prvoj utakmici, bitno mu je da Modrić bude sasvim fit do četvrtfinala Lige prvaka, kada će Reala dočekati vjerojatno znatno teži suparnik.

Španjolski medij pišu kako je Modrić optimističan, ali još uvijek ne smije povećati fizičke napore kako ne bi ugrozio efekte terapije matičnim stanicama kod dr. Mikela Sancheza u Vitoriji, čime je izbjegao operaciju.

U drugom dijelu siječnja Modrić će pojačati fizičke aktivnosti pa će se bolje moći procijeniti koliko je terapija bila uspješna. To će biti najosjetljiviji dio rehabilitacijskog programa o kojem će ovisiti datum Modrićeva povratka na travnjak. I najmanji pogrešan korak mogao u najboljem slučaju prolongirati njegov povratak, a možda bi značio i kraj sezone što bi moglo biti pogubno za Realove ambicije.

Modrić je bio jedan od ključnih igrača Reala u prošloj sezoni. Zna se koliko ga Ancelotti cijeni i stoga je jasno zašto ga želi imati posve spremnog u završnici sezone, kada se odlučuje o raspodjeli najvažnijih trofeja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider