Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo pod upitnikom

Ancelotti u brigama zbog Modrića i Balea: Novi Real za derbi s Atleticom!

U subotu se igra madridski gradski derbi, u okviru 3. kola Primere na Santiago Bernabeuu sastaju se Real i Atletico…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Reala Carlo Ancelotti nemirno spava nakon iznenađujućeg i frustrirajućeg poraza u San Sebastianu u prošlom kolu Primere. Odigrana su tek dva kola a Real već zaostaje za Barcelonom tri boda, a sada ga očekuje veliki gradski derbi protiv preporođenog Atletica, koji je u posljednje dvije sezone preostao biti najdraža mušterija „kraljeva“. Jasno je da bi novi gubitak bodova izazvao blagi potres na Bernabeuu. Možda i više od bodovnog zaostatka, koji se, naravno, da nadoknaditi u nastavku sezonu, talijanskog stručnjaka na klupi Reala brine igra njegove momčadi. Ancelotti je priznao da je primoran tražiti nova rješenja nakon dolazaka i odlazaka nekih igrača.

Brige zbog Modrića i Balea

Reprezentativna stanka nije išla na ruku Talijanu. Gotovi svi Realovi igrači reprezentativci su svojih zemalja pa Ancelotti zapravo nije imao nikakve koristi od stanke, dapače, stvorila mu je samo probleme. U Realu najviše brinu zbog kasnog povratka u Madrid Luke Modrića i Garetha Balea koji će Ancelottiju biti na dispoziciji tek dva dana prije derbija. Modrić i Bale vraćaju se u srijedu ujutro i taj dan raditi će u teretani, a tek u četvrtak će se priključiti ostatku momčadi. Još veći problem je s Marcelom koji u dresu Brazila igra kasnu utakmicu s utorka na srijedu u SAD-u protiv Ekvadora. Fabio Coentrao ima problema s ozljedom pa je Marcelo neophodan Ancelottiju na problematičnom lijevom boku.

Formacija ostaje ista 4-3-3

Odlaskom prije svega Angela Di Marije pa donekle i Xabija Alonsa poremećena je Ancelottijeva koncepcija igre koju je istesao u prošloj sezoni. Talijan mora pronaći mjesto za najnoviju skupu akviziciju „kraljeva“ Jamesa Rodrigueza, koji se svojim igračkim potencijalima bitno razlikuje od Di Marije i time se ne uklapa u već razrađenu matricu. Da bi Kolumbijcu pronašao mjesto u momčadi, Ancelotti mora promiješati karte, odnosno igrače po pozicijama, jer formaciju ne namjerava mijenjati, bit će i dalje 4-3-3, a prilagođavat će se suparniku samo u iznimnim situacijama. Naravno, moguće su promjene ako rezultati pokažu da Real više ne može igrati u toj formaciji. Iako formaciju neće dirati Ancelotti mora mijenati koncepciju igre odnosno kretanje igrača unutar određenog sustava.

Bale ide na lijevu stranu veznog reda

Ancelotti je, čini se, odlučio Balea vratiti unazad, na lijevu stranu veznog reda, a Rodrigueza instalirati na Baleovo dosadašnje mjesto na desnoj strani u napadačkom trolistu. Bale je puno pokretljiviji i brži od Rodrigueza i u stanju je igrati u oba smjera po cijeloj strani. Velšanin je ljevak i većim dijelom karijere igrao je na lijevoj strani, od lijevog beka do lijevog krila, tako da mu ta pozicija nije nepoznata. Uostalom, Bale je prošle sezone igrao na lijevoj strani veznog reda protiv Bayerna u Muenchenu, u vjerojatno najboljoj partiji Real Madrida prošle sezone. Ancelotti je odlučio prilagoditi sustav igre protivniku pa je Real na Allianz Arenu istrčao u formaciji 4-4-2, a Bale je igrao na lijevoj strani veznog reda, dok su u napadu bili Cristiano Ronaldo i Karim Benzema. Velšanin je „žrtvovan“ u interesu momčadi, a Real je deklasirao Bayern sa 4:0.

Ronaldo pod upitnikom, Rodriguezu više slobode, Navas na vrata

Sljedeći najveći Ancelottijev problem je defenzivni veznjak. Toni Kroos je zablistao u Cardiffu, no podbacio je na Anoeti. Još uvijek nije sasvim sigurno da će Cristiano Ronaldo biti spreman za derbi, ali Portugalac će najvjerojatnije ipak igrati. Ronaldo i Bale ordinirat će po istoj strani tako da bi lijevi bok trebao biti udarna snaga Reala u derbiju. Rodriguez će na desnoj strani biti oslobođen većine defenzivnih zadataka kako bi do izražaja došle njegove golgeterske sposobnosti. Tu leži i potencijalna opasnost, Carvajal će na desnoj strani biti izložen na brisanom prostoru pa će mu morati pomagati Modrić i Kroos, a moguće je da će tijekom utakmice dolaziti do rotacija prije svega u veznom redu. Neizvjesno je tko će na vrata Reala? Prema nekim informacijama koje stižu iz Španjolske Ancelotti je odlučio pružiti šansu Keyloru Navasu kojem će to biti debi za Real u natjecateljskim utakmicama.

Udarna momčad Reala za derbi s Atleticom mogla bi ovako izgledati: Navas (Casillas) – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modrić, Kroos, Bale – James, Benzema, Ronaldo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider