Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za Zlatnu loptu

Ancelotti poručio Platiniju: Bilo bi ti bolje da šutiš

Talijanski trener Real Madrida Carlo Ancelotti izrazio je svoje nezadovoljstvo glavnim čovjekom UEFA-e Michelom Platinijem, koji je otvoreno rekao da Zlatnu loptu za ovu godinu treba dobiti Nijemac...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Platini je u posljednjim komentarima vezanim za dodjelu Zlatne lopte otvoreno rekao da bi istu trebao dobiti nogometaš koji je osvojio Svjetsko prvenstvo (Njemačka), jer je to najjače natjecanje igrano u ovoj 2014. godini.

"Mislim da bi Platiniju bilo bolje da šuti. Nije u redu da predsjednik UEFA-e javno izražava svoje mišljenje kada bi trebao biti neutralan. Ja ne bih želio komentirati tko je zaslužio Zlatnu loptu, no ne vidim razloga zašto ju ne bi dobio Lionel Messi koji je također imao odličnu godinu, iako nije uzeo nijedan naslov", rekao je Ancelotti za Marcu.

Real Madrid je i u priopćenju za javnost otvoreno izrazio nezadovoljstvo Platinijevim komentarima, smatrajući da je trebao spomenuti i Cristiana Ronalda, koji je u 2014. godini osvojio Ligu prvaka, Kup kralja, Europski superkup, te je najbolji strijelac od svih igrača iz najjačih europskih liga.

Zlatna lopta bit će dodjeljena 12. siječnja 2015. godine u švicarskom Zürichu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider