Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pred klubom teška odluka

Ancelotti otvorio dušu o Realu, ostanku i Luki Modriću

Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti održao je konferenciju za novinare na kojoj je otvorio dušu po pitanju mnogo stvari vezanih za njega i klub...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid ostao je bez velikog trofeja u ovoj sezoni, a to u takvom klubu znači - otkaz treneru. Ancelotti je prema mišljenju većine stručnjaka i osoba oko kluba već bivši, no on se nada da tome nije tako.

Prema špekulacijama u španjolskim, ali i drugim europskim medijima, prvenstvena utakmica protiv Getafea trebala bi biti posljednja za Carla Ancelottija u ulozi prvog trenera Real Madrida, iako on još ima godinu dana ugovora s "kraljevskim klubom". No, mediji su već objavili da predsjednik Florentino Perez ne može oprostiti Ancelottiju sezonu bez ijednog trofeja te da je krenuo u potragu za njegovim nasljednikom.

Njemački mediji su na klupu Reala već smjestili Jürgena Kloppa koji odlazi iz dortmundske Borussije, a talijanski na tu poziciju guraju Rafu Beniteza, čiji je daljnji angažman u Napoliju pod upitnikom.

Benitezovom dolasku u Real skloni su i španjolski mediji, koji bivšeg europskog prvaka s Liverpoolom smatraju najizglednijim kandidatom za Realovu klupu u sljedećoj sezoni.

"Svjestan sam da je klub pred važnom odlukom. Ako ne ostanem, rastat ćemo se nakon dvije za mene fantastične sezone", izjavio je Ancelotti uoči utakmice posljednjeg prvenstvenog kola protiv Getafea, u kojoj Real ne može promijeniti stanje na ljestvici i ugroziti Barcelonu koja je već proslavila 23. naslov prvaka Španjolske.

"Proživjeli smo neke vrlo sretne trenutke, možda i najsretnije u povijesti Real Madrida. Neću biti tužan, jer znam da sam dao sve od sebe", rekao je Ancelotti pod čijim je vodstvom "kraljevski klub" prošle sezone došao do 10. naslova prvaka Europe, osvojio španjolski Kup, europski Superkup i naslov svjetskog klupskog prvaka.

Unatoč špekulacijama o njegovom odlasku i kritikama na njegov račun, Ancelotti je izrazio želju da do kraja odradi ugovor koji ima s Realom.

"Imam samopouzdanja i želim nastaviti raditi ovdje jer volim ovaj klub, igrače i ovaj grad", zaključio je Ancelotti čiji je rezultatski pad u španjolskoj Primeri stigao u isto vrijeme kada je hrvatski reprezentativac Luka Modrić zbog ozljede mišića gotovo četiri mjeseca izbivao s travnjaka, a bez Modrićeve je pomoći, nakon ozljede koljena, ostao i u utakmicama polufinala Lige prvaka, u kojem je ispao od Juventusa.

Modrić zbog ozljede neće igrati u posljednjem kolu španjolskog prvenstva, iako je Ancelotti prije mjesec dana najavio njegov povratak u toj utakmici.

Modrić je u petak vježbao u teretani dok su se njegovi suigrači na travnjaku pripremali za utakmicu protiv ekipe iz madridskog predgrađa. S hrvatskim reprezentativcem su u teretani radili i ozlijeđeni Sergio Ramos, Sami Khedira, Karim Benzema i Fabio Coentrao, priopćio je klub.

Trener Ancelotti napomenuo je kako su ozljede u ključnom dijelu sezone bile presudne za izostanak trofeja.

"U veljači smo pali zbog ozljeda važnih igrača Modrića, Ramosa i Jamesa. Kasnije smo se digli. no veljača je, s obzirom na fizičko stanje, bila najproblematičnije razdoblje“, izjavio je Ancelotti na novinskoj konferenciji.

Nakon što se oporavio od ozljede u studenom na utakmici Italije i Hrvatske, Modrić se ponovno ozlijedio prošli mjesec u prvenstvenom susretu protiv Malage kada mu je stradalo koljeno. Ancelotti i njegovi pomoćnici nisu dobro pripremili igrače pa su se u ključnim trenucima počeli ozljeđivati, optužuju kritičari u Madridu.

"Imam ekipu pomoćnika najviše razine te i dalje mislim da su najbolji. Imam veliko povjerenje u njih jer sve što sam osvojio u karijeri bilo je zahvaljujući njima“, istaknuo je Ancelotti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider