Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dugo odolijevali, ali...

Još jedan veliki engleski klub 'pada' u ruke Amerikanaca

Finaliziraju se pregovori između aktualnog i budućeg vlasnika kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki konzorcij okupljen oko bivšeg vlasnika baseball momčadi San Diego Padresa Jayja Mooresa korak je do preuzimanja engleskog nogometnog premierligaša Evertona.

Kako prenose otočki mediji Amerikanci će za klub iz Liverpoola platiti oko 250 milijuna eura. Pregovori između Mooresa i njegovih suradnika te vlasnika kluba Billa Kenwrighta traju već mjesecima i nagađa se kako su ostale tek formalnosti prije potpisa ugovora.

Moores je prvo želio kupiti Swansea City, ali se ipak odlučio za Toffeese. Kenwright je kupio Everton 1999. godine za samo 30 milijuna eura, a sada ga može prodati deset puta skuplje.

Ameri već imaju Manchester United, Liverpool, Arsenal...

Bivši Evertonov veznjak Peter Reid podržao je prodaju kluba poručivši kako Everton treba "nove investicije i novi stadion".

"Imamo dobru momčad i kvalitetnog menadžera, no trebaju nam investicije i novi stadion kako bi zadržali priključak s ostalim klubovima u Premierligi", kazao je Reid, koji je nosio dres Evertona od 1982. do 1989. godine.

Everton je jedan od rijetkih klubova u Premiershipu koji se nalazi u 'engleskim rukama'. Englezi vode i Tottenham, Newcastle United, Crystal Palace, Norwich City i Stoke City dok su ostali klubovi u vlasništvu stranaca. U rukama Amerikanaca su Arsenal, Aston Villa, Manchester United, Liverpool i Sunderland.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider