Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica za pamćenje

Allegri pokazao zašto je veliki trener, Dybala razočarao navijače Barce

Allegri je čak i nakon najveće pobjede na klupi Juventusa našao zamjerke, a u uzvratu je najavio još golova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Massimiliano Allegri je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka održao pravu školu nogometa Luisu Enriqueu i Barceloni. Uoči utakmice je rekao kako ''nema sramote u dobroj obrani jer iz kvalitetne obrane kreću kvalitetni napadi.''

Tu je obranu postavio visoko, tamo gdje je Barcelona najslabija, a rezultat je rano vodstvo i novi debakl Barcelone koja će trebati čudo u rangu onoga protiv PSG-a. Međutim, Allegri je izvukao pouke iz poraza PSG-a i Unaija Emeryja i na Camp Nou će tražiti još golova.

''Moramo biti svjesni da smo odlično odigrali i u napadu i u obrani. Ovo je prvi korak prema polufinalu, ali uzvrat će biti druga priča. Ne mogu reći kolike su nam šanse za prolaz u postocima. U Barceloni ćemo morati tražiti još golova'', najavio je uzvrat Allegri.

Allegri i u najvećoj pobjedi karijere našao zamjerke

Allegri ovu pobjedu navodi kao svoj najveći uspjeh na klupi Juventusa, a unatoč gotovo savršenoj utakmici pronašao je mjesta i za samokritičnost.

''Imali smo nekoliko prilika u prvom poluvremenu, dobrim protokom lopte smo ih prisilili na rotacije, ali bili smo malo previše pohlepni kada se radi o dodatnom dodavanju. To je nešto na čemu moramo raditi uoči uzvrata. Svi su dali doprinos obrani presijecanjem njihovih linija dodavanja i putanja, u suprotnom, kada bi lopta bila kod Messija, Inieste ili Suareza, imali bi ozbiljan problem. Bili smo precizni s dobrom kombinatorikom, ali u nekim trenucima smo mogli biti bolji, a i previše smo pokušavali s okomitim dodavanjima'', analizirao je utakmicu perfekcionist Allegri.

Dybala zasjenio Messija i najavio ostanak u Juventusu

Posebno se istaknuo ''novi Messi'' Paulo Dybala koji je s dva gola potopio Barcelonu. Mnogi bi navijači, ali i bivši igrači sjajnog Argentinca rado vidjeli u Kataloniji, ali čini se da od toga, barem u bližoj budućnosti, neće biti ništa.

''Jako sam sretan u Juventusu, blizu sam produžetka ugovora i želim iskoristiti ono što ovdje proživljavam. Pokušat ću navijačima donijeti što više radosti'', rekao je Dybala o svojoj budućnosti.

Iz Juventusa su još od ždrijeba najavljivali da su spremni za susret s Barcelonom i da vjeruju da mogu svima dokazati da su na njihovoj razini. To su na najbolji način demonstrirali, a posebno je motiviran bio bivši igrač Barcelone Dani Alves.

''Ovaj rezultat ima više veze sa snagom Juventusa nego slabostima Barcelone. Uložili smo ogroman trud da bi ovo ostvarili. Moramo biti oprezni u uzvratu jer znamo za što su sposobni. Ako zadržimo ovaj intenzitet i zabijemo gol u gostima, izborit ćemo polufinale'', rekao je Alves.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider