Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ni Messi ni Ronaldo...

Suigrač hrvatskog reprezentativca prava je senzacija: Nitko nikad kao on!

Zapanjujuću statistiku ima fenomenalni kolumbijski napadač u dresu škotskog velikana.

Nogometnu polusezonu na Otoku obilježili su Liverpool i - Alfredo Morelos.

I dok se o Redsima i njihovu maršu prema naslovu prvaka Engleske nakon dugih 30 godina čekanja zna uglavnom sve, manje je poznata priča sjajni kolumbijski napadač iz redova škotskog velikana Rangersa.

Počevši od 9. srpnja i prve utakmice prvog pretkola Europske lige pa do danas, što je razdoblje od niti pet i pol mjeseci, Morelos je u svim natjecanjima za Rangerse sprašio 27 golova i upisao devet asistencija.

Ni Messi ni Ronaldo nisu ovo napravili

Pritom je postavio jedan rekord koji će tko zna kada biti srušen. Postao je prvi nogometaš koji je u UEFA-inim klupskim natjecanjima prije Božića uspio postići 14 golova.

Nitko nikad, ni Lionel Messi ni Cristiano Ronaldo, koji su proteklih godina znali imati svemirsku statistiku na kontinentalnoj sceni, nije uspio u jednoj polusezoni u Europi imati ovakav učinak.

Od te brojke od 14 pogodaka osam ih je postigao u kvalifikacijama Europske lige, gdje je bio najzaslužniji za ulazak Rangersa u grupnu fazu, a potom ih je još šest zabio u skupini E i dao veliki doprinos u prolasku Škota u nokaut-fazu.

Na tom ovosezonskom putu Rangersa svoj obol dao je i hrvatski reprezentativac Borna Barišić s čak šest asistencija, od kojih su mnoge bile upravo za kolumbijskog golgetera.

Iz Kolumbije preko Finske do Škotske

Morelos, koji danas ima 23 godine, imao je neobičan razvoj karijere. U zimu 2016. iz kolumpijskog Independiente Medellina stigao je na posudbu u finski HJK Helsinki, koji ga je u siječnju 2017. otkupio za 500 tisuća eura.

U finskoj prijestolnici zadržao se još samo šest mjeseci jer je došla ponuda od Rangersa i za milijun i 200 tisuća eura Morelos se preselio u Glasgow.

Tržišna vrijednost u međuvremenu mu je narasla na sedam i pol milijuna eura, nakon što je u dvije i pol godine u svim natjecanjima zabio 75 golova i imao 28 asistencija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider