Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bojkot navijača

VIDEO Pogledajte kako je Sanchez zabio rukom i slavio kao Maradona

Napadač Arsenala Alexis Sanchez postigao je gol rukom protiv Hull Cityja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal je pobijedio Hull City s 2:0 u 25. kolu Premierlige. Dvostruki strijelac (34, 90-11m) bio je Alexis Sanchez, ali prvi gol zasigurno će izazvati velike polemike.

Nakon gužve u petercu Hulla, Sanchez je s pola metra pucao i pogodio vratara od čije se noge lopta odbila točno u ruku čileanskog igrača, koji ju je držao podignutu ispred tijela, te je na koncu završila u mreži Hulla.

Dok su igrači Arsenala i njihov trener burno slavili pogodak, gosti su se žestoko žalili, no sudac Mark Clattenburg pokazao je na centar i nije promijenio odluku. Društvene mreže su "planule" istog trenutka, mnogi su taj gol usporedili s čuvenom "Božjom ruka" Diega Maradone sa SP-a 1986., na onoj legendarnoj četvrtfinalnoj utakmici Engleske i Argentine. Sanchez je također baš poput Maradone neobuzdano slavio, iako je sasvim svjestan da je zabio rukom.

Da ironija bude veća, jedanaesterac za Arsenal i isključenje Hullova igrača Clucasa uslijedilo je nakon igranja rukom u finišu utakmice. Sanchez je sigurnim udarcem pogodio mrežu.

Inače, Emirates nije bio popunjen do posljednjeg mjesta kao inače, računa se da je desetak tisuća pretplatnika odlučilo bojkotirati utakmicu u znak protesta zbog lošijih rezultata i namjere uprave Arsenala da produlji ugovor s Arsenom Wengerom za još dvije godine.

Mnogim je navijačima Arsenala jednostavno prekipjelo i žele da francuski trener konačno napusti mjesto menadžera koje drži već 20 godina.
Wenger je s Arsenalom u tih 20 godina osvojio tri naslova prvaka, ali posljednji sada već prilično daleke 2004.

Od tada nikako ne može do titule, a navijači najtrofejnijeg londonskog kluba ne mogu se tako lako pomiriti s tom činjenicom, jer Arsenal je i prije dolaska Wengera važio za jednog od najvećih engleskih klubova, ima ukupno 13 naslova prvak Engleske i po tome je treći na vječnoj ljestvici iza Manchester United (20) i Liverpoola (18).

I mnogi bivši igrači Arsenala smatraju kako je vrijeme za promjene.
„Čini mi se da je došao kraj jednog ciklusa. To je prirodno, jednom mora doći do promjene. Znam da se neki boje kako će se Arsenalu dogoditi što i Manchester Unitedu nakon odlaska Alexa Fergusona, ali ponekad morate napraviti korak unatrag da biste potom napravili dva koraka naprijed“, izjavio je Alan Smith, legenda Arsenala i stručni komentator na jednoj od engleskih televizija.

„Nešto je ustajalo ovdje, u to nikakve sumnje. Ne bi me iznenadilo ako Wenger odluči otići na kraju sezone“, zaključio je Smith.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider