Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ubrzo odluka

Alen Halilović ipak seli u Njemačku? Stopiran njegov transfer u Sporting

Njemački prvoligaš HSV hrvatskog reprezentativca Ivice Olića, koji se lani u posljednji tren spasio ispadanja u drugu ligu, želi na posudbu dovesti Alena Halilovića čime je zaustavljen njegov dogovoreni prelazak iz Barcelone u Sporting iz Gijona, pišu u nedjelju dnevne novine El Comercio iz sjeverne pokrajine Asturias pozivajući se na izvor iz kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je u četvrtak potvrdila da će Halilović otići na jednogodišnju "kontroliranu" posudbu u neki klub gdje će napredovati, napomenuvši kako mu traži najbolje odredište. U petak je trener prvoligaša Sportinga iz Gijóna, Abelardo Fernández (45), potvrdio da bi rado u svojoj momčadi vidio 19-godišnjeg Alena Halilovića.

Prema pisanju El Comercia Barcelona je isti dan pristala poslati Halilovića u Sporting, koji se nakon tri godine vratio u prvu španjolsku ligu, nakon čega je i hrvatski vezni igrač prihvatio otići u lučki grad s 276.000 stanovnika.

No onda je Hamburger SV iskazao interes čime je stopirao operaciju.

"Sve je bilo uznapredovalo. Zatvaranje sporazuma o posudbi bilo je pitanje dana", rekao je neimenovani član uprave Sportinga za regionalni list.

HSV je u nedjelju ispao u prvom kolu njemačkog kupa od četvrtoligaša Carl Zeiss Jene s 2-3 nakon produžetka.

Posljednju riječ trebao bi imati trener Barcelone Luis Enrique, a u Sportingu se nadaju kako će prevagnuti želja europskog prvaka da Halilovića pošalje u španjolski klub gdje bi se naviknuo na domaću ligu gdje još nije igrao.

Halilović je lani nastupio u 30 utakmica za Barcelonu B koja je završila na posljednjem mjestu druge lige te ispala u treću.

Sporting zbog teške financijske situacije ne može kupovati igrače, a potrebni su mu napadači i vezni, rekao je u petak trener Fernández.

"Možemo tek primiti igrače na posudbu. Ako nam ti igrači mogu pomoći nema veze što nisu igrali prvu ligu. Vidjet ćemo što će nam ponuditi tržište", izjavio je na novinskoj konferenciji u Gijónu.

Halilović je trebao biti drugo pojačanje Sportinga te doći na isti način kao 22-godišnji vezni igrač Real Madrida, Omar Mascarell, koji je besplatno posuđen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider