Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neviđene mjere

Albanija – Srbija: Izvanredno stanje, policija uhitila 'vozača' drona s pištoljem!

Dan uoči kvalifikacijske utakmice Albanija – Srbija u Tirani vlada izvanredno stanje.

Godinu dana nakon sramotnih scena u Beogradu, opet se na nogometnom travnjaku moraju sastati Albanija i Srbija. Nakon drona koji je nosio ekstremističku zastavu Velike Albanije, a nakon kojeg su domaći huligani prekinuli susret fizičkim napadom na gostujuće igrače, uzvratni je susret opet izrazito visokorizičan.

Srpska reprezentacija boravit će u glavnom gradu Tirani, ali će utakmicu igrati, kao i Dinamo, u gradu Elbasanu koji ima moderan stadion. U ta dva grada albanske su vlasti proglasile izvanredno stanje. Policija provjerava i osigurava cestu kojom će putovati srpski nogometaši, zabranjen im je izlazak iz hotela, a na sam dan utakmice već od podne će biti potpuno blokiran dio grada oko stadiona.

Albanske se vlasti pripremaju kao da dolazi američki predsjednik. Nitko neće smjeti biti na prozoru ili balkonu, a da se ne dogodi ni najmanji incident brine preko dvije tisuće policajaca.

Vijest koja je odjeknula u Srbiji i Albaniji je uhićenje čovjeka kojeg jedni drže teroristom, a drugi herojem. Albanska je policija potvrdila kako je uhitila Ismaila Morinu, čovjeka koji stoji iza akcije s dronom iznad stadiona Partizana. Upravo je taj čin pokrenuo cijeli kaos, a onda se sve tipično balkanski zakotrljalo u nacionalističkom smjeru s obje strane.

Vozač drona s pištoljem

Morina je jedan od ekstremno nastrojenih navijača Albanije koji se čak fotografirao s albanskim nogometašima, a na Kosovu je dočekivan poput heroja. No, nakon što je automobil u kojem je bio s prijateljima zaustavila policija, kod njega je pronađen pištolje za koji nije imao dozvolu.

Izgleda kako će albanske vlasti ispuniti obećanje i spriječiti njegov dolazak na sutrašnju utakmicu iako je najavio 'siguran dolazak' pokazavši na društvenim mrežama kartu na kojoj stoji njegovo ime. U automobilu mu je također pronađeno još krivotvorenih ulaznica te još jedan pištolj. Olakšanje je to za tamošnju vladu jer je Morina prijetio srpskom premijeru Vučiću koji još nije potvrdio dolazak na utakmicu iako ga je pozvao albanski kolega.

Što se nogometa tiče, Albanija se bori za plasman na Euro dok je Srbija izgubila sve šanse. Albanci imaju bod i utakmicu manje od drugoplasirane Danske koja sutra gostuje kod Portugala u, za njih, posljednjoj utakmici kvalifikacija dok Albanija nakon Srbije igra u gostima protiv Armenije. Albanci tako imaju veliku priliku da se izravno kvalificiraju na svoje prvo veliko natjecanje u povijesti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider