Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Arrivederci

Albanci potjerali talijansku legendu: Na klupu sjeda bivši igrač Hajduka

Trenerska karijera mu nije ni približno tako uspješna kao što je bila igračka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Albanije već nakon prvog kola kvalifikacija za Euro ostala je bez izbornika.

Albanski nogometni savez odlučio je smijeniti Christiana Panuccija nakon domaćeg poraza od Turske (završilo je 0:2) prvom kolu skupine H.

Panucci je na mjestu albanskog izbornika bio od srpnja 2017. kada je naslijedio sunarodnjaka Giannija De Biasija.

"Zahvaljujemo Panucciju za posao koji je obavio do sada i želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere", navodi se u priopćenju Albanskog nogometnog saveza.

Albanci su silno razočarani porazom od Turske zbog toga jer se nadaju plasmanu na Europsko prvenstvo (prve dvije reprezentacije iz svake skupine će se plasirati). U skupini u kojoj se nalaze apsolutni favorit je aktualni svjetski prvak Francuska, dok su nekakva generalna predviđanja išla u smjeru da će se za drugo mjesto "potući" Island, Turska i Albanija. Upravo zato je domaći poraz od izravnog konkurenta nešto što se nije smjelo dogoditi i Panucci je to platio otkazom.

Sad im slijedi gostovanje kod Andore u ponedjeljak, a u toj će ih utakmici s klupe voditi dvojac Ervin Bulku i Sulejman Mema.

Bulku nije nepoznato ime ovdašnjim poznavateljima nogometnih prilika jer je jednu sezonu u svojoj karijeri (2010./2011.) vrlo dobro igrao za Hajduk.

Što se Panuccija tiče, njegova trenerska karijera zasad nije ni približno nalik na onu veličanstvenu igračku u kojoj je osvojio pregršt trofeja (dva Scudetta i Liga prvaka s Milanom, prvenstvo Španjolske i Ligu prvaka s Real Madridom, dva Kupa s Romom...).

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider