Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će dosta polemike

Ako ovaj čovjek pobijedi, FIFA mijenja format Svjetskog prvenstva

UEFA-in kandidat za novog čelnika svjetskog nogometa najavio je veliku novost po pitanju najvećeg FIFA-inog brenda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gianni Infantino, glavni tajnik UEFA-e i čovjek kojeg je ta organizacija nominirala za predsjednika FIFA-e najavio je, da će, bude li izabran, povećati broj reprezentacija na Svjetskom prvenstvu.

"Povećat ću broj sudionika s 32 na 40. Vjerujem u širenje SP-a na temelju iskustava koje smo u Europi imali s EURO-m. To bi, između ostalog, trebalo donijeti i novu dinamiku u kvalifikacijama te stvoriti novi entuzijazam. Nogomet mora uključiti više udruženja u najvažniji nogometni događaj na svijetu", izjavio je Infantino.

Njegove stavove dijeli i Michel Platini koji nije mogao biti među kandidatima zbog optužbi za sudjelovanje u financijskim malverzacijama sa Seppom Blatterom.

Potpuno je jasno na što Infantino cilja s proširenjem SP-a. Nije njega toliko briga za nogometom koliko za podrškom saveza koji bi proširenjem imali veće šanse za plasirati se na svjetsku smotru, a što im je trenutno bitno otežano.

Guardian piše kako bi, ako Infantino pobijedi na predsjedničkim izborima u FIFA-i, prvo SP na kojem bi nastupilo 40 reprezentacija bilo ono koje će se održati 2026. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider