Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
molim?

Rakitićev agent podigao buru: 'Vrijeme je za odlazak'

U svega nekoliko sati podigla se prava bura zbog jedne objave na Twitteru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Agent s FIFA licencom i jedan od predstavnika Rakitićeva tima, Miquel Sors objavio je na svom Twitter profilu 'mislim da je vrijeme za odlazak'. Ta je rečenica u sekundi podigla pravu buru na društvenim mrežama i španjolski mediji odmah su krenuli s pričom kako je to najava odlaska Ivana Rakitića iz Barcelone.

Nekoliko sati kasnije, Sors je objavio još jedan 'tvit' u kojem objašnjava kako se radilo samo o njegovom osobnom mišljenju, nikako stvarnom odlasku Rakitića iz Barce. Naravno, sve zbog iznenađujućeg transfera Andre Gomesa kojeg je Barca 'otela' Realu u posljednji trenutak.

Sors smatra kako je u veznom redu Barcelone nastala prva gužva, jer osim standardne trojke Iniesta – Rakitić – Busquets, tu su i mlade snage Rafinha i Sergi Roberto, Arda Turan, ali i Javier Mascherano koji sanja kako napokon neće više morati igrati stopera. A  50-ak milijuna eura nećeš iskrcati (35 + bonusi i igrači) za nekog tko će biti na klupi.

'Bildanje' pozicije u pregovorima

No, čini se kako će gubitnik u ovom slučaju ispasti Arda Turan koji se nije dobro uklopio u Barcinu igru od kada se vratio natjecateljskom klupskom nogometu početkom godine. Sigurno je kako će Luis Enrique ove sezone imati puno više prostora za rotaciju, za razliku od prošle sezone kada je Rafinha bio ozlijeđen, a Sergi krpao razna mjesta u momčadi.

Ovaj potez Rakitićeva menadžera prvenstveno je pokušaj utjecanja na pregovore koji se još od zime vode oko produženja ugovora hrvatskog nogometaša. Moguće nezadovoljstvo Rakete očito je adut njegovog agenta, no i Barca ima veliki adut u svlačinici, dovođenje preko 50 milijuna eura vrijednog pojačanja.

I zato je možda ovaj potez Sorsa ipak bio pretjeran iako razlog - gužva u momčadi, ima itekako smisla.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider