Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko laže?

Afera stvorena ni iz čega: Najbolji napadač Hajduka priredio "reality show"

Utakmica četvrtfinala Kupa i ispadanje od Osijeka ostavili su otvorenima neka pitanja.

Galerija Sporna Saidova objava na Instagramu (Screenshot: Facebook) Saidova reakcija na Instagramu nakon što je saznao da će ga Hajduk kazniti (Screenshot: Facebook)

Hajduk je ispao od Osijeka u četvrtfinalu Kupa, ove će sezone ostati bez trofeja, a vjerojatno i bez Europe iduće ljeto, s obzirom na situaciju na ljestvici HNL-a.

Golemi bodovni zaostatak usmjeravao je Splićane na Kup kao priliku gdje se naoko lakše može doći do trofeja i plasmana u kvalifikacije za Europsku ligu, ali zapelo se na prvoj od tri preostale prepreke na putu do Rabuzinova sunca.

To ispadanje zatvorilo je vrata mogućnosti za trofej, a istodobno je otvoren front na relaciji između trenera Siniše Oreščanina i napadača Ahmeda Saida Saida.

Kad je Oreščanin stigao na mjesto trenera umjesto Zorana Vulića, u debitantskom nastupu nije mogao računati na Saida, koji se još oporavljao od lakše ozljede zadobivene u dvoboju sa Slaven Belupom. Hajduk je s Oreščaninom na klupi svladao najslabiju ekipu HNL-a Rudeš i nastavio se pripremati za utakmicu od velike važnosti – Kup okršaj s Osijekom. Očekivalo se da će Said biti u konkurenciji za taj dvoboj, baš kao i još neki rekonvalescenti poput vratara Posavca i veznjaka Hamze, ali na sveopće iznenađenje napadača iz Gane nije bilo među 19 igrača koje je trener Oreščanin odabrao za put u Osijek.

Ping-pong na Instagramu

Hajduk je tu utakmicu izgubio, nakon čega je krenuo mali reality show. Neposredno nakon završetka susreta u Gradskom vrtu Said je na svom Instagramu objavio fotografiju na kojoj je napisao:

"100 % fit." Uz to je stavio i dva znakovita emotikona.

Nakon što se u medijima pojavila informacija kako će za tu objavu biti kažnjen, relativno brzo je Said odgovorio, opet putem Instagrama.

"Istina prije ili kasnije izađe na vidjelo, na ovaj ili onaj način", poručio je Said.

Iz Hajduka se nisu oglašavali sve do jutros, kada su na press-konferenciji uoči utakmice s Istrom 1961 novinari pitali Oreščanina za komentar cijeloga slučaja.

"Znao sam da ćete me to pitati. Mislim da je vrijeme da počnemo razgovarati na iskren način, da ničiji ego ne bude iznad kluba. Želimo vratiti klub na pravi put i tu ničiji ego ne smije biti iznad kluba", kazao je Oreščanin.

Na pitanje je li Said fizički spreman za igru, ponudio je odgovor:

"Formulacija spreman ne znači samo fizički, treba biti i ona druga strana. Mislim da sam bio dovoljno jasan, on neće igrati za sutrašnju utakmicu."

Tko laže?

Što dalje? Očito je da u zamislima trenera Oreščanina nema mjesta za Saida i da će Hajduk pokušati prodati Ganca s talijanskom putovnicom u nadolazećem zimskom prijelaznom roku. Međutim, isto je tako i evidentno da je Said u ovom trenutku najbolji napadač Hajduka (ne računajući sve boljeg Brazilca Jaira, koji je ofenzivni vezni / krilo). To što je Said najbolji centarfor u klubu dosta govori o ostatku igračkog kadra, ali to je tema za neku drugu priču.

Za ovu je bitno razjasniti je li Said lagao ili je izrekao istinu kad je napisao da je bio 100 posto spreman za utakmicu. Ako je lagao i time naštetio klubu, zaslužuje žestoku kaznu. Ako je pak govorio istinu, onda navijači zaslužuju objašnjenje zbog čega je Hajduk u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone bio bez jednog od najboljih igrača.

Jer, kao što reče Oreščanin, vrijeme je da se počne iskreno razgovarati...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider