Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a hiddinku krenulo...

Abramovič okupio igrače i priopćio im ime novog trenera Chelseaja

Antonio Conte, sljedeće će sezone ponovno voditi klub, ovaj put u Engleskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Eura u Francuskoj sadašnji talijanski izbornik Antonio Conte preuzet će Chelsea. To je nogometašima kluba iz zapadnog Londona priopćio vlasnik kluba Roman Abramovič. Talijanski sportski dnevnik Corriere dello Sport piše kako je ruski oligarh okupio igrače i otkrio im ime nasljednika Guusa Hiddinka.

''Odlučio sam se za Contea, a Hiddink sigurno odlazi iako radi dobar posao'', navodno je rekao Abramovič okupljenim igračima.

Chelsea je u posljednja tri kola ostvario tri pobjede i stigao na deveto mjesto Premierlige. To su napokon dobre vijesti za navijače aktualnog engleskog prvaka koji će teško izboriti Ligu prvaka sljedeće sezone.

Conte će dobiti ugovor na tri godine uz godišnju neto plaću od četiri milijuna eura. Ovaj 46-godišnjak je najveće uspjehe u trenerskoj karijeri dosad upisao s Juventusom kojeg je preuzeo 2011. godine i osvojio tri naslova prvaka Italije u nizu. Nakon toga je preuzeo reprezentaciju Italije s kojom je bio prvi u kvalifikacijskoj skupini za Euro ispred Hrvatske i Norveške.

Da će Conte postati novi menadžer Chelseaja klub bi trebao objaviti nakon prijateljske utakmice Italije i Španjolske krajem mjeseca. Talijan će se tako sljedeće sezone pridružiti nizu poznatih trenerskih imena koji će se sljedeće godine natjecati u engleskom prvenstvu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider