Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nitko ne želi Maksimir na Kajzerici

VIDEO: Navijači i klupske legende ne daju Maksimir

Dinamova Udruga navijača pojačana poznatim osobama iz sportskog i javnog života okupila se danas pred Maksimirskim stadionom s motom 'Ne damo Maksimir'. Riječ je o inicijativi koja se protivi preseljenju Dinamovog stadiona na novu lokaciju na Kajzerici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inicijativa za Maksimir počela je simbolično, paljenjem svijeća na spomeniku poginulim BBB u Domovinskom ratu. Mjesto koje za navijače ima veliku vrijednost i koje je jedan od brojnih pokazatelja emocionalne vezanosti za Maksimirsku lokaciju. Inicijativi za tzv. obranu Maksimira pridružile su se i legende kluba i poznati iz javnog života.

'Svi mi otkad znamo za sebe znamo za Dinamo i Maksimir, vezani smo emocionalno, životno, Dinamo je naš život, tu je pisana naša plava povijest, i svaka druga kombinacija i malverzacija po meni ne pije vodu,' rekala nam je modra legenda Slaven Zambata.

>> Bandić najavio referendum: Maksimir ili Kajzerica?

Maksimiru kao domu Dinama i reprezentacije potrebna je rekonstrukcija, ako treba i rušenje i izgradnja novog stadiona ali na istoj lokaciji mišljenja su okupljeni Dinamovci.

"Budući gradonačelnik, gradonačelnica trebaju transparentno krenuti sa uređenjem ovoga stadiona jer nikad neće doći neko iz Saudijske Arabije i odnijeti ga, on će uvijek ostati u ovoj zemlji ovom gradu,' izjavio je Dubravko Šimenc.

Članovi Inicijative protive se Bandićevoj najavi referenduma kojim bi se odlučivalo o rekonstrukciji ili preseljenju stadiona na Kajzericu. Svjesni su, kažu, da je Maksimir zanimljiva lokacija građevinskim lobijima ali previše je uspomena da bi se od njih tako lako odustalo...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider