Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
168 000 ljudi na tribinama!

VIDEO: Najveći navijački valovi na svijetu

Auti se voze u krug, sudaraju i odbijaju od ograde. To je kratak opis drugog najpopularnijeg sporta u Americi. Nascar 'preko bare' uživa božanski status. Utrke se održavaju u SAD-u, Kanadi i Meksiku, a u malenom gradiću Bristolu u Tennesseeju koji ima nešto manje od 25.000 žitelja nalazi se stadion koji prima sedam puta više gledatelja. I da, pun je svake godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak više od 160.000 gledatelja svake godine posjeti Bristol Motor Speedway and Dukes Fest. Dvodnevni festival Nascar utrka koji izaziva delirij Amerikanaca.

Čak 75 milijuna Amerikanaca je ludo za ovim sportom čije se utrke prenose u 150 zemalja svijeta. Prema lovi koja se u njemu 'okreće', Nascar je odmah iza Formule 1.

>> Na tribini se sukobili američki i engleski navijači

Kada smo naišli na ovu sliku prepune bristolske arene ostali smo zapanjeni. Nou Camp je 'mala beb' za ovakav prizor. Iako čisto sumnjamo da će Amerikanci ikada dostići dekor i atmosferu kakve krase predstave najvažnije sporedne stvari na svijetu, treba im zapljeskati na ovakvim valovima. Navodno najvećim na svijetu - radilo ih je 168.000 ljudi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider