Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'U borbi protiv huliganizma moraju sudjelovati sve institucije'

Potpredsjednica hrvatske Vlade Đurđa Adlešič sastala se u utorak u Londonu s predstavnicima britanskog ministarstva unutarnjih poslova i posebnog ureda za nogometnu politiku, koji su je upoznali s mjerama i primjenom zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, priopćeno je iz Vlade.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spomenuti zakon smatra se jednim od najučinkovitijih i najboljih u svijetu, a po njemu je i hrvatska Vlada radila izmjene zakona 2006. godine, priopćeno je.

Na sastanku je zaključeno da za suzbijanje huliganstva nije dovoljna samo dobra zakonska podloga već u njegovu sprečavanju moraju aktivno sudjelovati sve institucije - vlada, policija i sudstvo, kao i predstavnici nogometnih saveza, nogometnih klubova i udruga navijača.

Osim toga u Engleskoj je razrađeno stalno praćenje događanja na nogometnim terenima, redovite koordinacije, ali i rad s navijačima kroz edukaciju i stalni dijalog.

>> Može li engleski model suzbiti huliganizam u Hrvatskoj?

Predstavnici ministarstva ponudili su potpredsjednici Adlešič izravnu pomoć u rješavanju problema u Hrvatskoj te preporučili pristup kroz koordinaciju ministarstava, tijela državne uprave i nogometnog saveza, priopćeno je iz Vlade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider