Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Torcida: 'Ubij purgera' i 'ubij tovara' nisu izrazi mržnje!

Torcida oštro osuđuje ideju kažnjavanja navijača zbog izvikvanja poziva na ubijanje suparničkih navijača, a također su krenuli u rat protiv Keruma i Svaguše.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon povika punih nacionalne mržnje u Varaždinu na utakmici Hrvatske i Srbije aktualiziralo se opet pitanje navijanja na stadionima u našoj zemlji. Traže se oštrije kazne za rasizam, nacionalizam i netrpeljivost. No, u Torcidi smatraju da bi to bilo pogrešno. Oni u uvredama i pozivima na linč supraničkih navijača ne vide ništa loše.

>> Dujković: Hrvate treba biti sram zbog povika 'Ubij Srbina'

'Povici 'ubij purgera' i 'ubij tovara' ne viču se iz mržnje nego iz rivaliteta. To su povici koji podižu atmosferu i pale igrače. U nogometu je svugdje u svijetu prisutan dvoboj navijačkih skupina na stadionu, i to je ono što ga čini zanimljivim. Ako se utakmice kod nas budu prekidale zbog takvih povika, onda bi bilo najbolje da se nogomet skroz ukine i da svi odemo u kazalište,' izjavio je za Slobodnu Dalmaciju tajnik Stipe Lekić.

Osim problema s negativnom slikom u javnosti, Torcida se bori i protiv čelnih ljudi Hajduka, koje ne podržava.

'Kerumov izbor je potpuna katastrofa. I zbog toga neće imati našu podršku, ni Kerum kao ni Svaguša koji probleme gura pod tepih, a Kerumov je pijun u Hajduku. Navijači su razočarani te stoga najavljujemo da ćemo biti protiv Keruma i njegove vlade u Hajduku,'  izjavio je predsjednik Torcide Žan Ojdanić te dodao:

'Predlažući svoje prijatelje, suradnike i članove obitelji u NO Hajduka, Kerum se narugao Kodeksu i navijačima jer je bio upoznat s našim zahtjevima. Od 8000 članova Torcide najmanje njih trećina dioničari su Hajduka. Iako ne postoji Udruga koja bi zastupala interese malih dioničara, imamo pravo na svoj stav i zahtjeve. Kerum je govorio da će mali dioničari imati svog predstavnika u NO, a Andabak se sam ponudio da će prepustiti svoje mjesto. Ali izigrani smo!'

Torcida je u pismu Gradskom vijeću zatražila raspravu o Hajduku. Zatražili su da se objavi financijski izvještaj o poslovanju kluba jer bivši predsjednik Mate Peroš tvrdi da je ostavio punu blagajnu, a Joško Svaguša govorio je o milijunskim dubiozama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider