Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U HNS-u požurili s upiranjem prsta?

Torcida: Tužimo Cvrka i tražimo da ga HNS smjeni

Nakon što je povjerenik za sigurnost HNS-a, Zoran Cvrk, za bacanje baklji u Andori optužio navijače Hajduka, oni su mu oštro odgovorili priopćenjem u kojem su naveli kako s incidentom ništa nemaju, a Cvrku poručuju da se vide na sudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Huligani su u Andori još jednom osramotili hrvatsku reprezentaciju. Iz HNS-a su poručili kako su oni problem države, a ne njih, no povjerenik za sigurnost HNS-a, Zoran Cvrk pokazao je prstom u jednu navijačku grupu. Cvrk kaže kako su baklje stizale s mjesta gdje je bio obješen Torcidin transparent.

Navijači Hajduka s današnjim će danom podići tužbu protiv g.Zorana Cvrka zbog klevete, a od HNS-a traže njegovu smjenu s dužnosti povjerenika za sigurnost

>> HNS će tražiti da huligani plate kaznu FIFA-i

>> Marković: J... mi se za uvrede navijača

>> FOTO: Baklje padale po hrvatskim igračima

No iz Splita je stigao demantij i optužbe na račun Cvrka, koji po Torcidi, sustavno optužuje upravo ovu navijačku skupinu. 'Odgovorno tvrdim i kunem se da nitko od naših navijača nije bacio baklju. Ja sam stajao pored huligana koji su bacili, ali nije naš posao prokazivati počinitelje. Neka se sami jave ili neka nadležne institucije odrade svoj posao, ali ljagu na svom imenu nećemo trpiti,' poručio je Žan Ojdanić, predsjednik Kluba navijača Hajduka za Glas Dalmacije.

'Njihov način komunikacije je skandalozan i prestrašan. Svo dobro što mi napravimo zbog ovakvih neosnovanih ataka padne u vodu', kaže glasnogovornik Torcide Dado Lelas.

Čelnici Torcide upozorili su i na hajku zbog transparenta White Boys za koju je, po njima, također odgovoran Cvrk. Kažu u Torcidi da nema zakonske osnove za njegovo uklanjanje, te da njihov stav dijele Hajduk i policija.

'Ukoliko ne dostave materijal zbog kojeg je kažnjiv, obećavamo da ćemo ući s njim na sjever sa svom odvjetničkom i novinarskom pratnjom', poručilo je vodstvo Torcide.

Torcida je u svom priopćenju navela kako je Cvrk bacio ljagu na njihovo ime. Kažu da je 100 pripadnika te skupine avionom došlo u Andoru te kako nisu imali nikakvih drugih 'artikala' osim navijačkih obilježja.

Navijači Hajduka s današnjim će danom podići tužbu protiv g.Zorana Cvrka zbog klevete, a od HNS-a traže njegovu smjenu s dužnosti povjerenika za sigurnost, jer smatraju kako osoba koja obnaša takvu funkciju, nema pravo izlaziti u javnost sa neprovjerenim informacijama te na osnovu insinuacija, nepravedno i neutemeljeno optužiti njihovu udrugu za ekscese koji su se događali za vrijeme odigravanja utakmice u Andori.

Ovim činom KNH Torcida – Split odbacuje sa sebe svaku odgovornost za eventualne posljedice FIFA-ine kazne koje će snositi hrvatska nogometna reprezentacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider