Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rasizam i pretjerana agresija

Torcida diže tužbu protiv brutalne slovačke policije

Nakon nereda i mnogo krvi u Slovačkoj, pripadnici Torcide odlučili su podnijeti tužbu protiv slovačke policije. Optužuju ih za pretjeranu agresiju i brutalnost te diskriminacijske i rasističke postupke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Torcida poziva sve žrtve diskriminacijskog i rasističkog ponašanja slovačke policije i organizatora utakmice uoči, za vrijeme i nakon utakmice u Žilini da što žurnije (najkasnije do utorka 4.8.2009. u ponoć) dostave KN Torcida kopiju svih dokumenata dobivenih nakon puštanja iz policijskog pritvora i dobivene od slovačkog suda. Također, ukoliko ste prilikom neljudskog postupanja slovačke policije zadobili tjelesne ozljede potrebno je dostaviti kopiju liječničke dokumentacije o zadobivenim ozljedama,' stoji na službenoj stranici navijačke skupine.

>> Kaos u Žilini: Policija slušala UEFA-u, posljedice umalo tragične

I dok Torcida poziva svoje članove da prilože svu dokumentaciju iz Slovačke, tamošnja policija u svom je izvješću ispričala sasvim drugačiju priču. Oni naime tvrde da su ih navijači gađali kamenjem i pri tome oštetili vozilo, a kada nisu reagirali na upozerenja, priveli su agresivne navijače.

U neredima je privedeno 230 stranaca, a ozlijeđena su 52 policajca. Inače, ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković potražio je od svog slovačkog kolege detaljnija objašnjenja vazana uz postupke slovačke policije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider