Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Strašili domaće stanovništvo'

Slovački mediji: Torcida razbijala i ranila 8 policajaca

Jedna od udarnih vijesti u slovačkim medijima neredi su koji su se jučer dogodili u gradu Žilini. Slovaci su složni u jednom: policijska sila bila opravdana, jer su 'balkanski huligani' razbijali i strašili domaće stanovništvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovački su mediji nešto drukčije izvjestili o jučerašnjim kaotičnim događajima od hrvatskih kolega na licu mjesta. Slovaci kažu kako su pripadnici Torcide maltretirali prolaznike tjerajući ih da im kupe karte za utakmicu nudeći im čak i proviziju. Navodno su navijači Hajduka kupili karte predstavljajući se kao domaći navijači, piše dnevnik SME.sk.

>> Kaos u Žilini: Policija slušala UEFA-u, posljedice umalo tragične

>> VIDEO: Žestoka tučnjava Torcide i policije u Žilini!

Isti izvor navodi kako je napadnut jedan navijač Žiline te je zbog toga policija već od jutra pretresala sva vozila s hrvatskim tablicama tražeći napadače.

Slovaci pišu kako je rijeka navijača Hajduka, njih više petstotinjak, krenula prema stadionu i pritom pravila nerede. Sve je kulminiralo u blizini željezničkog kolodvora gdje ih je policija pokušala zaustaviti, no Torcida je probila obruč i pokušala pobjeći preko željezničkog kolodvora gdje su razbijena ulazna varta i neki izlozi. Čak je morao biti zaustavljen promet na pruzi, kaže portal tvnoviny.sk.

Isti portal navodi kako se policija danima pripremala i isplatilo se. Ranjeno je osam policajaca, no svi su ubrzo bili nazad pod oklopima jer ozljede nisu bile teže prirode. Uhićeno je preko 100 navijača koji bi trebali biti pušteni danas. Policija je ispred stadiona legitimirala sumnjive domaće navijače kako se ne bi među njima provukao koji Hrvat.

Snimke i fotografije u slovačkim medijima ne pokazuju divljanje 'balkanski huligana' sve do tog famoznog kolodvora gdje je napadnuta policija. 500-injak pripradnika Torcide hodalo je kroz grad prema stadionu praćeno brojnom policijom, a onda je nastao kaos...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider