Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preko 100 uhićenih, dosta ozlijeđenih

VIDEO: Žestoka tučnjava Torcide i policije u Žilini!

Nakon nekoliko sati stajanja na glavnom gradskom trgu u Žilini Torcida je pokušala probiti policijsko okruženje. Počela je velika tučnjava sa slovačkim specijalcima u kojoj je bilo dosta ozlijeđenih, a slovačka je policija u svojoj brutalnoj akciji koristila i konje, policijske pse i gumene metke.

 

Sinoć smo u Salzburgu vidjeli kako to rade Austrijanci, a danas kako to rade Slovaci. Iako je UEFA zabranila organizirana gostovanja Dinamu i Hajduku, austrijski su organizatori ipak otvorili jednu tribinu za Hrvate koji su kupili karte za utakmicu Red Bull - Dinamo. Ništa nije bilo organizirano pa je time zaobiđena zabrana UEFA-e.

>> Europska liga: Hajduk traži iskupljenje u Slovačkoj

Shvatili su Austrijanci da je bolje da puste one s kartama na stadion nego da im nezadovoljnici rade nerede po ulicama. No tako očito ne misle Slovaci koji su zabranili, zamislite, ulazak na stadion svima koji pričaju hrvatski.

Naime, 200-injak navijača Hajduka kupilo je karte preko Internet agencije Ticketportal koja je u posljednji trenutak odlučila otkazati prodaju jer je dobila informaciju da 'nitko tko govori hrvatski neće moći ući na stadion', piše Slobodna Dalmacija.

Hajdukovi navijači  angažirali su navodno i odvjetnika te hrvatsko veleposlanstvo u Bratislavi te su najavljene sudske tužbe s visokim odštetnim zahtjevima. Hajdukovi navijači čak su prije dolaska kontaktirali lokalnu policiju s namjerom najave dolaska te kako bi ih uvjerili da se dolazi bez namjere rađenja nereda.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, sve je počelo oko 18 sati kada je policija okružila velik broj Hajdukovih navijača, njih više stotina. Torcida je nakon čekanja u okruženju krenula u proboj, letjelo je kamenje, radili su pendreci, a rezultat svega je nekoliko ozlijeđenih. Također, policija je protiv navijača Hajduka koristila i gumene metke. U jednom trenutku umalo je došlo do tragedije budući da je policija tjerala Torcidu prema pruzi na kojoj je naletila jedna lokomotiva.

Torcidaši su se uspjeli probiti i raspršili su se po gradu, a mali dio je krenuo prema stadionu gdje su ih čekale nove policijske snage. Tučnjava je bila krvava, a slovačka policija brutalna, sve je trajalo nekih dvadesetak minuta.

Nakon što se situacija smirila, slovačka je interventna policija privela stotinjak torcidaša. Nijedan navijač nije završio na stadionu.

Nevjerojatno je kako je slovačka policija odlučila provesti naredbu UEFA-e - brutalno i agresivno za razliku od austrijskih kolega u utorak u Salzburgu.

No slovačka policija tvrdi da je prvotno napadnuta od strane Torcide tj. da je jedan navijač počeo bacati kamenje na njih, a glasnogovornica lokalne policije Jana Balogova izjavila je za TV Markiza kako je uhićeno 120 Hrvata.

'U napadu na policiju ranjeno je osam naših djelatnika, no svi su odmah vraćeni u službu jer nam je bio potreban svaki čovjek', rekao je Franc Žilina iz žilinske policije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider