Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gađali Mandžukića, pogodili suca

FOTO: Umjesto BBB-a skandal napravili Austrijanci

Dok su sve oči bile uperene u moguće nove nerede u režiji Bad Blue Boysa, takvo što se nije dogodilo. Na kraju su se osramotili domaćin razbivši tupim predmetom glavu pomoćnog suca iz Češke.

 

Cijeli dan je austrijska policija očekivala huliganske grupe iz Hrvatske, no nisu imali posla. Na Red Bull Arenu pristiglo je oko 500 navijača Dinama među kojima je bilo i Hrvata iz Austrije. Svi oni bili su smješteni na sjevernu tribinu iako su karte kupovane za sve sektore.

Jedan se bačeni predmet od Mandžine glave odbio u glavu pomoćnog suca iz Češke Martina Wilczeka i potekla je krv

>> Dinamo nakon odlične igre do velikih 1:1 u Salzburgu

>> U Salzburg stižu Dinamovi navijači unatoč zabrani?

Austrijska policija ništa nije prepuštala slučaju pa su zaustavljani automobili s hrvatskim tablicama oko 100 km od samog grada kako bi otklonili sumnje u dolazak huliganskih skupina BBB-a. Također, hoteli su imali naredbu da javljaju policiji o mogućim dolascima i broju pristiglih gostiju iz Hrvatske.

Unatoč zabrani UEFA-e Austrijanci su na kraju otvorili i posebnu blagajnu na kojoj je stajao veliki Dinamov grb gdje su karte navijači Modrih mogli slobodno kupovati. Pjesma BBB-a čula se cijelu utakmicu, a jedini incident zbio se nakon gola Mandžukića kada je netko zapalio neko pirotehničko sredstvo, no situacija se ubrzo smirila.

Kada je UEFA ovu utakmicu proglasila onom visokog rizika nisu ni slutili da su jedini rizik bili domaći navijači. Slušali smo danima o 'kazališnoj publici' koja je kulturna. Hrvatski su navijači nadglasali Austrijance, tu nema dileme, no kulturu su Austrijanci pokazali kada su na kraju utakmice kišom raznih predmeta zasuli Marija Mandžukića.

Jedan se, najvjerojatnije plastična boca, od njegove glave odbio u glavu pomoćnog suca iz Češke Martina Wilczeka i potekla je krv iz njegove arkade. S tim nemilim scenama završila je prva utakmice 3. pretkola Lige prvaka između Red Bulla iz Mozartovog grada i Dinama iz Zagreba.

UEFA je kaznila Dinamo, na redu su Austrijaci. Krvava glava suca znači težu kaznu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider