Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Rat navijača i Vlade

Nakon Torcide i Bad Blue Boysa i zadarski je Tornado počastio Đurđu Adlešić neprimjerenim transparentom. Klub se ograđuje, policija ne reagira, a navijačima je sve samo dobra šala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok su predstavnici vlade s ciljem izmjene zakona o navijačima sastančili u Londonu, najbrojnije hrvatske navijačke skupine kupovale su nove metre platna za njihovu novu inspiraciju - potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešić. 

>> Adlešič: Navijanje sramota za Hrvatsku

>> Huliganima odbrojani dani

Torcida je krenula bezbolno s porukom ''Đurđo, spremni, zauvijek' kojom su pokazali što oni misle o neprimjerenim skandiranjima.. Boysi su sa 'Đurđa daj četiri pana i zakon o navijačima' malo parodirali, a Zzadarski Tornado je otišao korak dalje.

'Htjeli smo se solidarizirati s ostalim navijačkim skupinama na nama simpatičan način. Pritom nismo htjeli nikoga uvrijediti', kaže predstavnik Tornada.

Policija još nije reagirala, a klub koji se inače ponosi svojm navijačima, ovaj put se ogradio od pošalica Tornada.

Nadam se da se takve stvari više neće događati, kao ni neprimjerene i nacionalističke izjave kojima nije mjesto na sportskom terenu. Mi se kao košarkaški klub ograđujemo od toga i pokušat ćemo razgovarati s navijačima', rekao je predsjednik KK Zadar Kristijan Magaš.

Savjeti čarobnjaka iz Londona za suzbijanje huliganizma trebali bi uvesti red na sportske priredbe. Poučeni iskustvima svih ovih godina, iznenadili bi se kad bi se neke stvari dovele u red. Na Đurđi je red da nas iznenadi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider